13/04/2021

Σταμπουλίδης: Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για το λιανεμπόριο

Για το νέο πλαίσιο μέτρων του lockdown το οποίο τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα από την ερχόμενη Δευτέρα όταν και θα τεθεί σε εφαρμογή η χρήση του SMS στο 13032 για το λιανεμπόριο. «Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση» διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά». Ανέφερε όμως τι δεν πρέπει να ξεχνάμε να παίρνουμε στα ραντεβού. «Χρειάζεται ταυτότητα, ή διαβατήριο» δήλωσε. «Στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά» πρόσθεσε. «Δεν λειτουργούν τα shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά» επανέλαβε.

Ερωτηθείς για τα self tests και αν θα γίνουν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ο ΓΓ. Εμπορίου δήλωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις των ειδικών, και θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα, με ποιο τρόπο θα αξιοποιούν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα αυτή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.