Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Με δικαστικό κλητήρα επιδίδονται οι αναστολές εργασίας

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: «Ενεργοποιήθηκαν» οι διαδικασίες παράδοσης των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων με παράλληλη παύση πληρωμής τηου μισθού με τους δικαστικούς κλητήρες να χτυπούν την πόρτα των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δημόσιες δομές υγείας.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx, για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων που αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. Εντωμεταξύ το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα υγειονομικών να ανασταλεί η απόφαση που επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ποσοστα ανεμβολίαστων σε νοσοκομεία της χώρας

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, απο σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας, λειτουργούν με  10.000 λιγότερους υγειονομικούς.

Συγκεκριμένα, σε νοσοκομεία της Αθήνας το πσοσοστό ανεμβολίαστων  διαμορφώνεται ως εξής:

  • Θριάσιο: 7%,
  • Αττικόν: 5%,
  • Ευαγγελισμός: 4%

Στο 6,7% οι ανεμβολίαστοι στο Ηράκλειο Κρήτης – Από 10% ως 30% στην Περιφέρεια

  • Στο νοσοκομείο Αγρινίου, υπολογίζονται σε 90 οι ανεμβολίαστοι
  • Καβάλα: Σε σύνολο 1.100 εργαζομένων περίπου 100 παραμένουν ανεμβολίαστοι.
  • Κέρκυρα:Ειδοποιήσεις αναστολής εργασίας έλαβαν σήμερα το πρωί (1/9) 64 εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Από αυτούς, οι 30 είναι νοσηλευτές στο νοσοκομείο και τις ψυχιατρικές δομές.
  • Σε αναστολή τίθενται από σήμερα, περίπου 65 υγειονομικοί – εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου.
  • Μπαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο, κυρίως νοσηλευτές αλλά και 6 γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης.

ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση αναστολής της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας το «πάγωμα» της απόφασης που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την απόφαση, οι ανεμβολιαστοί υγειονομικοί τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, άνευ αποδοχών, μέτρο που ως γνωστόν άρχισε να εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου. Η αίτηση αναστολής της ΠΟΕΔΗΝ κρίθηκε και απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο ΣτΕ και αίτηση ακύρωσης κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εργαζομένων στο χώρο της υγείας, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων στην αίτηση ακύρωσης η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ακόμη επισημαίνει πως, με το υπό κρίση μέτρο, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί τέλος ότι προ ημερών το Γ’ Θερινό Τμήμα ΣτΕ είχε απορρίψει τις αιτήσεις 115 νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...