23/09/2021

Πυρκαγιές: Έβρεξε στην Εύβοια μετά από λιτανεία – Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι

Βροχή είχαμε το πρωί του Σαββάτου στην Εύβοια στο Προκόπι όπως και στα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA Χριστίνα Ρήγου.

Οι άνεμοι έχουν υποχωρήσει αισθητά και στην Εύβοια, και την Αττική και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Βέβαια η φορά των ανέμων αλλάζει, γυρνάνε σε βορειοανατολικοί γεγονός που προβληματίζει αναφορικά στο μέτωπο της Αττικής, ωστόσο η ένταση θα ειναι μικρότερη.

«Δώρο Θεού» χαρακτήρισε η κ. Βαγγελιώ Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας Σέτας Ευβοίας, τη βροχή που έριξε για μία περίπου ώρα στη κεντρική Εύβοια κάτι που βοήθησε προσωρινά στον έλεγχο των πυρκαγιών. «Μας έκαν δώρο ο Θεός. Έβρεξε για περίπου μία ώρα. Μια ποτιστική βροχή. Μήπως και γλιτώσουμε από την πύρινη λαίλαπα. Δυστυχώς κάηκε η Ελλάδα. Ας ελπίσουμε εμείς μήπως την γλιτώσουμε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαγγελιώ Αργύρη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως όλο το χωριό, χθες Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, συμμετείχε σε προσευχή και λιτανεία στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο για να σταματήσει η φωτιά και να βρέξει.