Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα λόγια του από το κελί – Σε καραντίνα στις φυλακές Τρίπολης

Σε κατάσταση σοκ πέρασε λίγο μετά τις τέσσερις χθες το απόγευμα το κατώφλι των φυλακών Τρίπολης ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός αιφνιδιάστηκε με την απόφαση προσωρινής κράτησής του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες με την ανακοίνωση της απόφασης μονολογούσε: «Δεν το πιστεύω αυτό που κάνατε».

Ανακρίτρια και εισαγγελέας όμως δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε κατά την απολογία του, η οποία διήρκεσε συνολικά 12 ώρες. Ο ηθοποιός, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 8 το πρωί στο κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων κάτω από άκρα μυστικότητα.

Αρνήθηκε την εμπλοκή του, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τη 15η ανακρίτρια, αλλά ούτε και την εισαγγελέα που του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή, αφού τον έκριναν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Στις φυλακές της Τρίπολης μαζί με τον Λιγνάδη

Το καυτό μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης έγινε ο δεύτερος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης που πέρασε το κατώφλι του φυλακών Τριπόλεως όπου κρατούνται άτομα τα οποία έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα. Ο πρώτος ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, που αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και βρίσκεται προφυλακισμένος στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω της απαραίτητης καραντίνας για τον κορωνοιό, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάποια πτέρυγα όπου θα μοιράζεται το κελί του με άλλους κρατούμενους. Μια σκηνή που ο ίδιος έχει ξαναβιώσει στο παρελθόν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς «50 – 50», στην οποία πρωταγωνιστούσε πριν κάποια χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έναν ακόμη ρόλο αλλά για την νέα πραγματικότητα της ζωής του.

“Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o ηθοποιός δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o ηθοποιός βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι θα γλιτώσει την προφυλάκιση. Στις πρώτες του ώρες στο κελί και όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”.

Πέτρος Φιλιππίδης: Επιβαρυντικό στοιχείο

Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, λειτούργησαν επιβαρυντικά. Μάλιστα, φαίνεται πως οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης διατύπωσαν την κρίση ότι αν επιστρέψει στην επαγγελματική του ζωή, θα επαναλάβει τέτοιου είδους αδικήματα.

Οι μαρτυρίες των θυμάτων του ηθοποιού περιέγραφαν μια ιδιαίτερη σκληρότητα στην τέλεση των πράξεών του, καθώς, παρά τις παρακλήσεις των τριών γυναικών, εκείνος φέρεται να μην κάμφθηκε προχωρώντας κανονικά στην επίθεση σε βάρος τους. Το γεγονός αυτό φέρεται να διαπίστωσαν και διασταύρωσαν οι δικαστικές λειτουργοί και από τις καταθέσεις των μαρτύρων που κατέθεσαν για τις δύο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού. Πρόκειται για ανθρώπους που συνάντησαν τις δύο γυναίκες αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον ηθοποιό και περιέγραψαν με λεπτομέρειες την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα θύματα μετά την επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και όσα τους εξομολογήθηκαν τότε.

Το βράδυ της Τρίτης, ο προσωρινά κρατούμενος ηθοποιός παρέμεινε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ προκειμένου το επόμενο πρωί να πάρει την άγουσα για τις φυλακές της Τρίπολης, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος και ο συνάδελφός του και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Αρνείται τις κατηγορίες o Πέτρος Φιλιππίδης

Ο ηθοποιός κατά την απολογία του φέρεται να ακολούθησε την ίδια γραμμή που είχε και προανακριτικά. «Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων», φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα.

Ειδική μνεία φέρεται να είχε κάνει στη γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό, υποστηρίζοντας πως εκείνη ήταν που του δημιουργούσε προβλήματα, καθώς είχε «εμμονή» μαζί του και «ήταν πάντα άκρως διαχυτική».

Ο «φάκελος» του Πέτρου Φιλιππίδη άνοιξε με τις καταγγελίες τριών πασίγνωστων ηθοποιών, που περιέγραψαν σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους αλλά και εργασιακό μπούλινγκ. Η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη άνοιξαν το δρόμο για άλλες γυναίκες, οι υποθέσεις των οποίων δεν είχαν παραγραφεί.

Τρεις υποθέσεις

Από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις. Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να τη δει για ένα ρόλο. Ομως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά τη συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη, που της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Απλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να τη βιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης 28/09 στη Βόρεια Εύβοια. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του...

ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου,...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://mpp.ypes.gov.gr/ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ που προχωρά ενωμένος στην επόμενη μέρα, αφήνοντας πίσω τις εντάσεις των εσωκομματικών εκλογών, έκανε λόγο η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ...