19/09/2021

Τέλος τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο

Παύουν να ισχύουν σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Σε κάθε περίπτωση, τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στο «νησί των ανέμων» προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ στο νησί αναμένεται σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να συντονιστούν ακόμη περισσότερο οι επιτόπιες επιχειρήσεις ελέγχου. Και αυτό, γιατί παρά το μούδιασμα στην παγκόσμια τουριστική αγορά που επέφεραν τα μέτρα απαγόρευσης της μεταμεσονύκτιας διασκέδασης στην Μύκονο, με τους τοπικούς επιχειρηματίες να προτείνουν σειρά από αντίμετρα- αχίλλειο πτέρνα εξακολουθούν να αποτελούν τα κορωνοπάρτι, με τις εικόνες συνωστισμού να προβληματίζουν σοβαρά τόσο τους ειδικούς, όσο και τις Αρχές.

Μόνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, περισσότεροι από 200 Ισραηλινοί διασκέδασαν σε βίλα στην Μύκονο, επιστρατεύοντας μάλιστα την ψηφιακή εφαρμογή Whatsapp, για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές. Επιπλέον, οι καλεσμένοι έλαβαν με sms την ακριβή τοποθεσία της βίλας λίγο πριν την έναρξη του πάρτι, ώστε να μην διαρρεύσει το σημείο. Παράλληλα και δεύτερο πάρτι έγινε αντιληπτό τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενώ τα οριζόντια μέτρα που έχουν παρθεί για την εστίαση και την ψυχαγωγία προβλέπουν ακόμη και την καταγγελία παραβάσεων με τεκμήρια τα social media. Απτόητα, ωστόσο, δεκάδες άτομα επιδόθηκαν σε ξέφρενο πάρτι στο «νησί των ανέμων», τη στιγμή που η επιδημιολογική εικόνα του νησιού εμφανίζει μια πρώτη σταθεροποίηση στις συρροές κρουσμάτων.