19/09/2021

Έκαναν πάρτι στα σοκάκια της Μυκόνου με… φορητό ηχείο

Σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι αύριο, Δευτέρα 26 Ιουλίου, βρίσκονται τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. Στο πλαίσιο των περιορισμών απαγορεύεται η μουσική όλο το 24ωρο, ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία μετά τη 1 τα ξημερώματα.

Όμως, φαίνεται πως τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στο νησί, βρήκαν τρόπο για να διασκεδάσουν. Πήραν φορητά ηχεία και άρχισαν να χορεύουν και να τραγουδούν στα Ματογιάννια. Ένα τέτοιο ηχείο είχε και η παρέα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του Mykonoslivetv. Μέσα σε λίγη ώρα στήθηκε ένα υπαίθριο πάρτι με δυνατή μουσική στα σοκάκια της Χώρας, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να διαλυθεί.

Δυνατή μουσική σε μαγαζί

Δεν είναι όμως μόνο οι συγκεκριμένοι τουρίστες που βρίσκουν τρόπο να “σπάσουν” τα μέτρα. Την ώρα που οι επιχειρηματίες στη Μύκονο συμμορφώνονται στους περιορισμούς και προτείνουν λύσεις, ώστε να μην κλείσουν μαγαζιά και να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, υπάρχουν και κάποιοι που δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να αγνοούν τις υποδείξεις των ειδικών και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που είχε παρουσιάσει πριν από μερικές ημέρες το enikos.gr, ένα μαγαζί στη Μύκονο έπαιζε δυνατή μουσική, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται καθ’ όλο το 24ωρο.

 

Πάντως, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Μύκονο στις 17 Ιουλίου. Ωστόσο υπάρχει η συζήτηση τα μέτρα τύπου Μυκόνου (απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής) να επιβληθούν -σε περίπτωση που χρειαστεί- και σε άλλες περιοχές, όπως η Πάρος.Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην παρούσα φάση στο νησί είχε αναφερθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωση της Πέμπτης, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσθετα μέτρα θα ισχύσουν έως τη Δευτέρα το πρωί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα δεδομένα δείχνουν αυτή τη στιγμή υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση στη Μύκονο, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μία μικρή τάση μείωσης. Από τις ιχνηλατήσεις των τελευταίων ημερών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων, ανέφερε.

Με αυτά τα δεδομένα, σημείωσε ότι τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το εάν θα παραταθούν ή όχι τα μέτρα είναι κάτι που “θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις”, τόνισε.