Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: «Ψάχνεται» για ελαφρυντικά ο δολοφόνος – Η διπολική διαταραχή και η αντίδραση Κούγια

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Η υπεράσπιση προσπάθησε να πείσει ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση, ενώ διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Φολέγανδρος: Ο δολοφόνος έδειρε με μανία τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα

Κόλαφος είναι η ιατροδικαστική έκθεση για τον 30χρονο δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, αφού αποδεικνύει ότι, πριν την πετάξει στη θάλασσα, την χτύπησε τόσο πολύ, ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.

«Την χτύπησε και την έσερνε στα βράχια», μέχρι που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό, όπως αναφέρει η έκθεση. Παράλληλα το σώμα της Γαρυφαλλιάς είχε και εκδορές, στοιχείο που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμό της από τον δολοφόνο της.

Επιβεβαιώθηκε, τέλος, για μια ακόμη φορά ότι η άτυχη 26χρονη είχε τις αισθήσεις της όταν ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος την έσπρωξε στη θάλασσα και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό. Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Δικηγόρος 30χρονου: Είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή από το 2015

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ανέφερε ότι ο πελάτης του είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή από το 2015, και ότι οι γονείς του όταν απευθύνθηκαν στον ίδιο, του προσκόμισαν ψυχιατρική γνωμάτευση από δημόσιο ψυχιατρείου. Μάλιστα σημείωσε ότι η γνωμάτευση αυτή έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη δική του απόφαση να αναλάβει τον 30χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος ένιωσε αδιαθεσία περίπου στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Νάξου, απ’ όπου ωστόσο έλαβε εξιτήριο και οδηγήθηκε στον ανακριτή το πρωί της Πέμπτης.

«Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Δεν υπάρχει έκθεση. Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στη διάθεσή μας. Η έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοσύνη, δεν έχει συνταχθεί ακόμη, δεν υπάρχει στη δικογραφία. Υπάρχει μια πρώτη έκθεση με την καταγραφή των κακώσεων», σημείωσε.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκατάλειψει την υπεράσπιση του 30χρονου.

«Ο εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι την χτυπούσε για ώρα. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015», ανέφερε.

Αναφορικά με τη φημολογούμενη απόπειρα αυτοκτονίας, ο κ. Βλάχος δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς όπως τον πληροφόρησαν οι θεράποντες ιατροί του κέντρου υγείας της Νάξου, ο 30χρονος υπέστη πτώση επιπέδου συνείδησης.

Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια

«Δύσκολη υπερασπιστική επιλογή», χαρακτήρισε την υπερασπιστική γραμμή ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξη Κούγιας.

«Πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτός αυτός ο ισχυρισμός. Από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας».

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι ο 30χρονος το 2015 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του στον ελληνικό στρατό «και δεν γνωρίζω αν αυτό το χαρτί χρησιμοποιήθηκε για να ματαιωθεί η υποχρέωσή του να υπηρετήσει».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 26χρονης, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, «κανείς, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον, ούτε στο οικογενειακό, ούτε στο επαγγελματικό, δεν είχε υπόνοια ώστε να διατύπωνε περίεργη συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο σοβαρό επεισόδιο».

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας ήρθε σε επικοινωνία με τη μητέρα της 26χρονης μετά τη δολοφονία της.

«Ο άνθρωπος αυτός έπεισε μια κοπέλα ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μου τηλεφώνησε με δική της πρωτοβουλία η μητέρα της 26χρονης και μου είπε ότι η σχέση αυτή είχε ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Κάτι θα είχε δει».

Ενδιαφέρον είναι επίσης το στοιχείο ότι μετά τη δολοφονία της 26χρονης κοπέλας, ο 30χρονος έσβησε τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα και επικοινώνησε με δικηγόρους.

«Με το που έκανε το έγκλημα έκλεισε τους λογαριασμούς του. Εξαφανίστηκε από όλους και ήρθε σε επαφή μόνο με δικηγόρους», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη...