Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος – Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς: Ο ξυλοδαρμός και η «ψυχική νόσος»

Νέα δεδομένα για τις τελευταίες στιγμές της άτυχης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο αναμένεται να ρίξει σήμερα ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του, την ώρα, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο 30χρονος πριν την ρίξει στα βράχια την είχε ξυλοκοπήσει.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας στην έκθεσή του αναφέρει πως στο πτώμα της άτυχης κοπέλας υπάρχουν τραύματα που δείχνουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ξυλοκοπήθηκε πριν πέσει στη θάλασσα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι μώλωπες στο μάτι της νεαρής γυναίκας είναι από το χέρι του 30χρονου, δηλαδή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος έριξε γροθιά στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς.

Ο κ. Μπογιόκας περιμένει να μελετήσει τις φωτογραφίες από το σημείο, προκειμένου να τεκμηριώσει το πώς προκλήθηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Θέλει να αποδείξει αν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε την άτυχη κοπέλα με τα χέρια του ή αν την έριξε πάνω στα βράχια και τη χτυπούσε πάνω στα βράχια.

Αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από τον δικηγόρο του 30χρονου

Την ίδια ώρα, ο 30χρονος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και το πόρισμα του ιατροδικαστή θα είναι το «κλειδί» που θα φωτίσει την υπόθεση. Ο συνήγορός του, Γιάννης Βλάχος υποστήριξε πως υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας, για την οποία ο πελάτης του ελάμβανε αγωγή, την οποία είχε πλέον διακόψει.

Μίλησε ακόμα για ψυχική νόσο που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό και σημείωσε πως υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και διάγνωση από ειδικούς που την αποδεικνύει, την οποία και θα προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές. Μένει να αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα έγγραφα και ποια είναι η διάγνωση των ειδικών.

Ο κ. Βλάχος αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε με τον 30χρονο ανάφερε ο πελάτης του δεν έχει ακόμη πλήρη συνείδηση. Συμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, oι αστυνομικοί που μίλησαν με τον καθ΄ομολογίαν δολοφόνο, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «το μυαλό του είναι κλειδωμένο» και δεν μπορεί να περιγράψει λεπτομέρειες για τη δολοφονία.

Την υπερασπιστική γραμμή είχε προαναγγείλει από χθες, ο συνήγορος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς, δηλώνοντας ότι η εγκληματική ενέργεια έχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο.

Επίθεση από τον Αλέξη Κούγια

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

Αποδοκιμασίες στον 30χρονο έξω από το δικαστικό μέγαρο

Χθες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέφεραν τον 30χρονο στις δικαστικές αρχές εκεί όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη.

Ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς βγαίνοντας από την Εισαγγελέα της Νάξου προκαλεί για μια ακόμη φορά. Ψελλίζει συλλυπητήρια, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος τον αποδοκιμάζει έντονα. Σύμφωνα με το naxostimes, την ώρα που πήγαινε στον ανακριτή με σκυμένο κεφάλι, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε: «Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς». Κάποιοι από το πλήθος στα δικαστήρια του φώναξαν: «Ντροπή σου αλήτη».

Ο συνήγορος του 30χρονου κ. Ιωάννης Βλάχος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος ήδη στην προανάκριση ομολόγησε και ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του. Η οικογένειά του μας έδωσε ρητή εντολή να συνεργαστούμε με τις ανακριτικές αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος και δεδομένης της ανάληψης της ευθύνης εκ μέρους του κατηγορούμενου στο βαθμό που θα του αποδώσει η Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...