16/10/2021

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης, δηλαδή στα μπουζούκια και στα κλαμπ αναμένεται να περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με χωρητικότητα 85% και με θέσεις μόνο για καθήμενους.

Παράλληλα, από σήμερα έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, δηλαδή τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα κλπ θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους.

Στην εστίαση, όπου οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς η ΚΥΑ προβλέπει έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης θα ελέγχουν ταυτότητα ή διαβατήριο εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι ανήλικοι μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης μόνο με self test και δήλωση γονέα στους αμιγείς χώρους.

Παράλληλα, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.