Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς καραντίνα οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου

Χωρίς καραντίνα θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τζόνσον το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνολικά το ελευθέρας από την καραντίνα δίνεται σε 100 χώρες για όσους Βρετανούς έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου τους – ανάμεσα στους Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία.

Όπως διευκρινίστηκε, μάλιστα, τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδεύουν με τους γονείς τους παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι από τις 19 Ιουλίου οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες οι προϋποθέσεις είναι ίδιες και για τις «πράσινες» και για τις «πορτοκαλί» χώρες» συμπλήρωσε ο κ. Σαπς.

Οι τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού κατά την επιστροφή τους αλλά και μοριακό τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.

Τεστ θα πρέπει να γίνονται και σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Τα νέα έγιναν δεκτά με ανακούφιση από τις αεροπορικές εταιρείες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της British Airways Σον Ντόιλ να δηλώνει ότι «είμαστε χαρούμε ότι επικράτησε η κοινή λογική που λειτουργεί ήδη για τόσες άλλες χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

LIFESTYLE

Τα MAD Video Music Awards 2024 από την ΔΕΗ επιστρέφουν για πέμπτη χρονιά αποκλειστικά στο MEGA σε ένα μοναδικό τηλεοπτικό show. Η λαμπερή βραδιά για την απονομή...