25/07/2021

Αποκαλυπτικό βίντεο: Έτσι στήνονται οι κατηγορίες ενάντια στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Τι κι αν το μεταναστευτικό έχει πάψει να αποτελεί βραχνά για τους νησιώτες οι οποίοι βλέπουν τις ζωές τους να επανέρχονται στην κανονικότητα.

Τι κι αν οι ροές έχουν μειωθεί κατά 96% στους τελευταίους 13 μήνες. Τι κι αν η ΒΙΑΛ στη Χίο θα κλείσει. Κάποιοι, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επιδίδονται σε αντεθνικό αγώνα χρησιμοποιώντας φανταστικά στοιχεία για να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Μόνο αυτό φανερώνει η προσπάθεια ενός δικηγόρου από την Σάμο, ο οποίος σε συνεργασία με τους διαχειριστές της σελίδας Aegean Boat Report επιχειρούν να συλλέξουν στοιχεία για δήθεν επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία σε συνεργασία με ευρωβουλευτές. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, κάποιοι από τους ευρωβουλευτές αυτους είναι και Έλληνες, εάν λάβει κανείς υπόψιν την θέρμη που έχουν δείξει το προηγούμενο διάστημα εγκαλώντας τόσο την Frontex όσο και την ελληνική ακτοφυλακή.

Σε κάθε περίπτωση, το βίντεο το οποίο αποτελεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του ARTE στο YouTube βρίθει ψευδών και ανυπόστατων κατηγοριών προς την χώρα μας που όχι μόνο δεν αξίζουν να απαντηθούν αλλά εκθέτουν και αυτούς που τις αξιοποιούν.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Το μεταναστευτικό, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έχει πάψει να αποτελεί πρόβλημα στην χώρα μας και δη στα νησιά, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών βλέπουν τις ζωές τους να επανέρχονται μετά τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα που είχε αφήσει το μεταναστευτικό στο έλεος των ΜΚΟ και τους νησιώτες στην τύχη τους και το σίγουρο είναι πως αυτό δεν αρέσει στην Τουρκία και όσους πλούτιζαν από την διακίνηση αθώων ψυχών στο Αιγαίο.

Πηγή: EleftherosTypos.gr