Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εταιρία πριμοδοτεί με 500 ευρώ εμβολιασμένους εργαζόμενους

Είναι μία από τις πιο δυναμικές βιομηχανίες και αποφάσισε να δώσει πριμ 500 ευρώ σε όποιον εργαζόμενό της έκανε ή θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού!

«Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί. Ούτε να εξαγοράσουμε τους εργαζομένους. Θέλουμε απλά να επιβραβεύσουμε όλους εκείνους που προχωρούν στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, συντασσόμενοι με την κοινή λογική», είπε στον «Ε.Τ.» ο αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminum, Γιάννης Καντώνιας.

Με έδρα τη Λάρισα, η βιομηχανία απασχολεί σήμερα 180 εργαζομένους. Από αυτούς οι 108 (ποσοστό 60%) έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. «Το υπόλοιπο 40%, δηλαδή 72 άτομα, θα λάβουν το bonus όταν και αν προχωρήσουν στον εμβολιασμό», πρόσθεσε ο κ. Καντώνιας. Ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μία κίνηση επιβράβευσης εκείνων που αδιαμαρτύρητα, χωρίς φασαρία και χωρίς να περιμένουν κάποιο όφελος -πέραν της προστασίας της υγείας τους- προχώρησαν στον εμβολιασμό τους», πρόσθεσε.

Και καμπάνια

«Το μέτρο θα συνοδεύεται με εκτεταμένη καμπάνια σε μέσα επικοινωνίας, αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο πληροφόρησης της εταιρίας με προτροπές και υποκινήσεις προς τους εργαζομένους να προβούν σε εμβολιασμό κατά του SARS-CoV-2… για το καλό όλων μας», υπογράμμισε.

Δεν είναι πρώτη φορά

Να σημειωθεί ότι η πρακτική του έκτακτου bonus δεν είναι ξένο στους εργαζομένους της Cosmos, καθώς η διοίκηση της εταιρίας πολλές φορές έχει χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο τρόπο επιβράβευσης και παρακίνησης, όπως π.χ. πέρυσι για την προσαρμοστικότητα των εργαζομένων στα νέα μέτρα ασφαλείας μοίρασε έκτακτο bonus που έφτανε τις 2.000 ευρώ. Και όλα αυτά συμπληρωματικά στα ετήσια bonus αποτελεσμάτων, που συνήθως ξεκινούν από έναν επιπλέον μισθό και φτάνουν με ειδικά συμπληρωματικά bonus στα επίπεδα αρκετών χιλιάδων ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Η Cosmos Aluminium A.E. είναι πρότυπη εταιρία διέλασης αλουμινίου με έδρα τη Λάρισα και απασχολεί 180 εργαζομένους με προοπτική το καλοκαίρι του 2022 να μισθοδοτεί περισσότερους από 220!

Οι ιδιοκτήτες της, Ξενοφών, Ιωάννης και Θεόδωρος Καντώνιας (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντιστοίχως), είχαν ανακηρυχθεί το 2017 «Επιχειρηματίας της Χρονιάς».

Αύξηση πωλήσεων

Εκείνη τη χρονιά είχε καταγράψει πωλήσεις ύψους 78,08 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 13,2% σε σχέση με το 2016, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών πώλησης των προϊόντων της, μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του μετάλλου. Ο όγκος των πωλήσεών της σημείωσε αύξηση και ανήλθε σε 26.200 τόνους προφίλ αλουμινίου, έναντι 25.800 τόνων το 2016 (+1,6%). Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της αντλήθηκε από τις εξαγωγές της, που απευθύνονται κατά βάση στη γερμανική αγορά. Από την ελληνική αγορά η επιχείρηση άντλησε μόλις το 10,3% των πωλήσεών της. Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 4,02 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,6% σε σχέση με το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...