Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Παππάς: Εμπλοκή κι άλλων στην υπόθαλψη; – Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν συνεργούς

Το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην πολύμηνη υπόθαλψη του Χρήστου Παππά θα ερευνήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν, εκτός από την 52χρονη που καταδικάστηκε για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, ο Χρήστος Παππάς είχε βοήθεια και από άλλα άτομα της εμπιστοσύνης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα είναι καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν, που αναφέρονται ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον Χρ.Παππά να διαφύγει τη σύλληψη.

Χρήστος Παππάς: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην Ουκρανή που έκρυβε τον

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, εκ των οποίων οι τρεις εκτιτέοι και οι υπόλοιποι με αναστολή, καταδικάστηκε από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, στης οποίας το διαμέρισμα εντοπίστηκε ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς.

Το δικαστήριο όμως έδωσε στην έφεση της αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου αφήνεται ελεύθερη, ενώ απέρριψε το αίτημα να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Η 52χρονη υποστήριξε ότι επρόκειτο περί μιας κοινωνικής-εθιμοτυπικής επίσκεψης του Χρήστου Παππά στο σπίτι της και ότι πρώτη φορά από τότε που καταδικάστηκε και εξαφανίστηκε τον είδε χθες το βράδυ.

Στην απολογία της υποστήριξε ότι:

“Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του.

Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές θα κινδυνεύατε;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;

Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία.

Είμαι μοναχοπαίδι έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα.”

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για υπόθαλψη εγκληματία και να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά, πρόταση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. “Τελέστηκε η υπόθαλψη. Ακόμα και εάν επρόκειτο για μικρό διάστημα. Η εισαγγελική έδρα δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της εθιμοτυπικής επίσκεψης. Το αδίκημα τελέστηκε, η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη.”

Ποιος «έδωσε» τον Παππά

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, στις 8 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη “κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής”. Στη συγκεκριμένη διεύθυνση μετέβησαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα “εντοπίστηκε ο αναζητούμενος”.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο στο διαμέρισμα ανάμεσα σε άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, για τα οποία η κατηγορούμενη δήλωσε άγνοια.

Έγραφαν:

“ΔΧΠ σ´αγαπάω”

“Σ’αγαπάω, αδέκαστος”

“Σ’αγαπάω, πατήρ”

“Δάσκαλος”

Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Mεταφέρθηκε στο Εφετείο ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς και στη συνέχεια θα πάει στις φυλακές του Δομοκού όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε «Συνελήφθη χτες βράδυ με συντονισμένη ενέργεια ο Χρήστος Παππάς, κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η απόφαση. Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο Κέντρο Κράτηςη Δομοκού. Ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτη ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα,  στους αστυνομικούς λέγοντας:«Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…».

Ο 60χρονος φέρεται να εξαφανίστηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

O Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε έξι τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα που είναι ο τόπος καταγωγής του χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι αρχές τον είχαν ψάξει μέχρι και στο Άγιον Όρος αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. μια 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα, υπέθαλπε τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά από την 1η Οκτωβρίου, όποτε και καταζητείται. Η γυναίκα ήταν ήταν υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη.

Το πρωί της Παρασκευής, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών κι από εκεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χρήστος Παππάς: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο, είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες και ο έτερος Χρυσαυγίτης, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε:

Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη.

Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη.

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς.​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...