Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον επιβλητικό βηματισμό των Ευζώνων

Το επιβλητικό βάδισμα των Ευζώνων ανέκαθεν προκαλούσε ρίγη συγκίνησης και δέος στις παρελάσεις. Η φετινή, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης. Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων.

Ιδιαίτερα συγκινητική όμως ήταν η στιγμή που παρέλασαν οι Εύζωνες. Η προεδρική Φρουρά μάλιστα είχε φροντίσει να ενημερώσει ότι πλησιάζει στον χώρο της παρέλασης με αναρτήσεις στο Twitter. «Αν ακούτε στη ζωντανή μετάδοση να έπεσε ο ρυθμός της μπάντας, είναι γιατί ερχόμαστε» έγραψε.

Σε προηγούμενο tweet ωστόσο, η Προεδρική Φρουρά είχε φροντίσει να δώσει και μία σημαντική πληροφορία η οποία αφορούσε στον βηματισμό και τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα τσαρούχια όταν αυτά χτυπούν στο έδαφος.

«Οι Εύζωνες κατά τον βηματισμό χτυπούν το τσαρούχι για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους. Σήμερα κατά την αποχώρηση τους από το Μνημείο, η απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, το χτύπημα ακουγόταν ως Σύνθημα, για την νέα αρχή του Ελληνισμού», έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε την Προεδρική Φρουρά απευθύνοντας μήνυμα προς τα απόδημα Ελληνόπουλα καλώντας τα να γνωρίσουν τους Εύζωνες.

«Σήμερα, η Προεδρία της Δημοκρατίας, αντί άλλου χαιρετισμού για την ημέρα της εθνεγερσίας, τη μέρα που ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες ενάντια στους Τούρκους και ξεκίνησαν τον αγώνα τους για την ελευθερία, θα σας κάνει ένα δώρο. Μια περιήγηση στο Στρατόπεδο Τζαβέλα, όπου εδρεύει η Προεδρική Φρουρά, για να συναντήσετε τους Εύζωνες, τους ακοίμητους φρουρούς του Προεδρικού Μεγάρου και του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα είναι σαν να γνωρίζετε από κοντά τους πολεμιστές του 1821 – γιατί σ’ αυτούς παραπέμπουν, με τη στολή τους, με τη λεβεντιά τους, με ακλόνητη την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την πατρίδα με όλα τα μέσα, όπου κι αν τους χρειαστεί. Συμβολίζουν τη συνέχεια του έθνους και της ιστορίας μας. Συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας. Την ηρωική μας κληρονομιά και τη δυναμική μας πορεία προς το αύριο» τόνιζε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...