Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ξεχωρίζουμε ένα καλό καρπούζι: Τα μυστικά – Αγρότης από την Ηλεία εξηγεί

Το σχήμα και το χρώμα του καρπουζιού είναι αυτά που «δείχνουν» αν το φρούτο είναι ώριμο και ιδανικό για βρώση, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο αγρότης Χρήστος Μπακογιάννης από τη Βάρδα Ηλείας.

«Αυτό που πρέπει να ελέγχεται είναι η όψη του φρούτου, κατά πόσο είναι γυαλιστερό, αλλά και το αν έχει εξογκώματα» εξήγησε σχετικά. «Το χτυπάμε και ελέγχουμε τη ρίγα του. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι, τόσο πιο γινωμένο είναι μέσα το καρπούζι», είπε.

Στο μεταξύ, 250.000 τόνοι καρπουζιού εξάγονται στην Ευρώπη μόνο από την Ηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...