Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης σε ισχύ: Δείτε σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα

Σε ισχύ βρίσκεται το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα «χτύπησαν» χθες τη βόρεια Ελλάδα με σφοδρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση να πλήττει το μεσημέρι την Κοζάνη αλλά και το Βελβεντό. Όπως μετέδωσε το kozanimedia.gr, άνοιξαν οι ουρανοί στην πόλη της Κοζάνης, ενώ το χαλάζι «άσπρισε» μέχρι και τα πεζοδρόμια αλλά και χωράφια με καλλιέργειες.

χαλαζι

Η καταιγίδα ήταν σφοδρή με πολύ αέρα, ενώ η χαλαζόπτωση ολιγόλεπτη, με το χαλάζι σε μέγεθος στραγαλιού.

Στο… μάτι της κακοκαιρίας βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (7/6) και η Αταλάντη Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το eviathema.gr ο δυνατός αέρας δεν άφησε στην κυριολεξία τίποτα όρθιο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Σήμερα η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

 

triti_noon

Αύριο Τετάρτη (09-06-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

tetarti_noon

Πιο αναλυτικά…

Σήμερα αναμένεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά, με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περισσότερες από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...