Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Τα σενάρια για τους γάμους, τις βαπτίσεις και την μουσική

Παράταση τουλάχιστον μια εβδομάδας έδειξαν οι λοιμωξιολόγοι για την νυχτερινή απαγόρευση,  για το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων αλλά και την χρήση μουσικής.

Η νυχτερινή απαγόρευση, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση είναι μέτρα που τηρούνται μόνον κατ’ όνομα καθώς δεν τηρούνται έχει προκαλέσει έναν προβληματισμό.

Στο πλαίσιο αυτό οι επιστήμονες παρέπεμψαν για την ερχόμενη εβδομάδα τις όποιες αποφάσεις και τις ανακοινώσεις την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και, με δεδομένο πως η πορεία της πανδημίας ακολουθεί φθίνουσα πορεία ενώ την ίδια ώρα ο εμβολιασμός προχωρά ακάθεκτος δεν αποκλείεται τα δύο αυτά μέτρα να μας συνοδεύσουν και την ερχόμενη εβδομάδα και να καταργηθούν από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ειδικά, όμως, για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα σενάρια είναι δύο. Είτε θα καταργηθεί πλήρως, είτε θα επεκταθεί σε πρώτη φάση κατά μία ώρα. Στον αντίλογο πάντως αρκετοί είναι αυτοί που λένε, εντός της κυβέρνησης πως η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας για παράδειγμα στην 01:30 την νύχτα είναι άνευ ουσίας και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις εστίασης παρά θα λύσει.

Από 1ης Ιουλίου πάντως, φαίνεται πως και ο κλάδος των επιχειρήσεων εστίασης θα «ανασάνουν». Το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αναμένεται να καταργηθεί εντός του μήνα και τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο πλαίσιο διεξαγωγής της δεξίωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται οι αποφάσεις που θα λάβουν αυτή την εβδομάδα οι επιστήμονες να μας φέρουν προ δύο σεναρίων όσον αφορά τις δεξιώσεις γάμων και τις βαφτίσεις.

Είτε η δεξίωση θα γίνεται δίχως κανέναν περιορισμό παρά μόνον τα τετραγωνικά του εξωτερικού χώρου, είτε ανώτατο όριο 200 ατόμων. Και στις δύο περιπτώσεις εννοείται πως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα υπάρχει ούτε περιορισμός στην ώρα, ούτε απαγόρευση μουσικής και χορού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις νέοι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν ενταχθεί από την Παρασκευή 19/4/2024 στη λειτουργία του Κτηματολογίου, μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (ΦΕΚ_2335_Β_19.04.2024),...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...