Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο σκληρός κακοποιός στον οποίο αναφέρθηκε ο Χρυσοχοΐδης – Η αποφυλάκιση και η… επιστροφή στο έγκλημα

Στις επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία αναζητά μόνο στην Αττική 117 ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και ξαναγύρισαν στο έγκλημα.

Μάλιστα, αποκάλυψε την απίστευτη υπόθεση Αλβανού κακοποιού, ο οποίος εξέτισε μόνον τα 4,5 από τα συνολικά 14,5 χρόνια της ποινής του, αποφυλακίσθηκε με βάση τις προβλέψεις του νόμου και επανήλθε αμέσως μετά στον χώρο των ποινικών αδικημάτων.

Ο κατάδικος στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2015 για δύο ανθρωποκτονίες μαζί με έναν ομοεθνή του.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά συναυτουργία και της ληστείας από κοινού και τελικά καταδικάστηκε σε 14,5 χρόνια.

Στις 12 Ιουλίου του 2019 πέρασε την πόρτα της εξόδου των φυλακών, εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Μόλις έναν μήνα μετά την αποφυλάκισή του, επανήλθε στη «δράση» με ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάργα.

Λίγους μήνες αργότερα ο σκληρός ποινικός και οι «σύντροφοί» του πέφτουν σε μπλόκο της αστυνομίας στην Αρχαία Κόρινθο. Αμέσως βγάζουν τα όπλα τους και ανοίγουν πυρ κατά των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απαντούν στα πυρά, ένας εκ των κακοποιών τραυματίζεται, ένας συλλαμβάνεται και ο τρίτος, για τον οποίο μίλησε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη διαφεύγει ακόμα…

Τι είπε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την εν λόγω υπόθεση

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, είπε για την υπόθεση στη Βουλή: «Και για να ολοκληρώσω, αλήθεια, κυρίες και κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είστε ακόμη περήφανοι για τον νόμο Παρασκευόπουλου;

Ασχολούμαι σήμερα το πρωί με μία υπόθεση και θέλω να σας την πω, είναι πολύ ενδεικτική.

Υπάρχει ένας Αλβανός κακοποιός και το «Αλβανός» δεν το λέω με τη ρατσιστική έννοια, λέω την εθνική του καταγωγή και τίποτε άλλο, για να προσδιορίσω πού αναφέρομαι. Υπάρχει λοιπόν ένα κακοποιός ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με κάτι λιγότερο από δεκαπέντε χρόνια φυλακή.

Αυτός ο κακοποιός βγήκε από τη φυλακή, μπήκε τον Φεβρουάριο του 2015 και βγήκε από τη φυλακή 12 Αυγούστου του 2019, δηλαδή, τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Στις 5 Αυγούστου, δηλαδή είκοσι ημέρες μετά, κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ο συγκεκριμένος καταδιώκεται από την Αστυνομία με μία άλλη δική του συμμορία και πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Είναι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή για απόπειρα φόνου με ληστεία. Ξέρετε πόσες τέτοιες περιπτώσεις είναι; Μόνο στη Διεύθυνση ΥΔΕΖΙ εδώ στην Αττική και μόνο στο τμήμα κλοπών και διαρρήξεων, που αφορά τους κλέφτες και τους διαρρήκτες, είναι εκατόν δεκαεπτά περιπτώσεις την τελευταία διετία -εννοώ έως ότου έληξε ο νόμος Παρασκευόπουλου- και όλοι αυτοί είναι έξω. Και όλοι αυτοί επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και εναντίον των πολιτών.

Κάποια στιγμή, νομίζω, αν σας πονάει η «ανακύκλωση» της εγκληματικότητας, αν σας ενδιαφέρει η μάχη για την εγκληματικότητα, αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση για το οργανωμένο έγκλημα, είμαστε εδώ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...