Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: Οι συντελεστές βαρύτητας για στρατιωτικές και τουριστικές σχολές

Πανελλήνιες 2022: Αν και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι φετινές Πανελλαδικές, ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες αλλαγές που θα εφαρμοστούν την επόμενη χρονιά για τους φετινούς υποψηφίους της Β’ Λυκείου, ολοκληρώνοντας το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για μεταρρυθμίσεις στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες εφαρμόζονται σε «δύο δόσεις».

Οι πρώτες σχολές που έχουν ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες είναι οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές, οι ΑΕΝ, η Πυροσβεστική και οι τουριστικές.

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος θα ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το παράλληλο μηχανογραφικό, με τους υποψηφίους να έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό για εισαγωγή στα ΙΕΚ. Οσον αφορά τις βαθμολογίες, επανήλθαν οι συντελεστές βαρύτητας (1,2 και 0,7) σε δύο από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Από την επόμενη χρονιά η διαδικασία της βαθμολόγησης γίνεται πιο περίπλοκη, με κάθε μάθημα να έχει τον δικό του συντελεστή βαρύτητας, όπως τον έχει επιλέξει το κάθε τμήμα.

Οι παραπάνω σχολές ανακοίνωσαν τους συντελεστές τους, οι οποίοι θα ισχύσουν για τις Πανελλαδικές του 2022 και ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών, το ποσοστό βαθμολόγησης για τη διεξαγωγή του μέσου όρου ποικίλλει.

Ενδεικτικά:

– Η Ικάρων (ΣΙ) Ελεγκτές Αεράμυνας όρισε για το 2ο επιστημονικό πεδίο τον υψηλότερο συντελεστή (30%) στα Μαθηματικά, 25% στην Νεοελληνική Γλώσσα και Φυσική και 20% στη Χημεία.

– Η Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ) όρισε τον υψηλότερο συντελεστή στη Νεοελληνική Γλώσσα με 35%, 25% στα Αρχαία Ελληνικά και 20% στην Ιστορία και τα Λατινικά.

– Στην Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι προσβάσιμη από τρία επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο και 3ο), εκτός από τη Νεοελληνική Γλώσσα, κοινό μάθημα με συντελεστή 30%, η Ιστορία και τα Μαθηματικά (ανάλογα με το πεδίο) έχουν αντίστοιχα 30% και τα υπόλοιπα 2 μαθήματα έχουν συντελεστή 20%.

– Αντίστοιχα, στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με είσοδο από όλα τα επιστημονικά πεδία, ποικίλλουν τα μαθήματα με υψηλότερο συντελεστή. Με 30% τα Αρχαία, η Ιστορία, η Χημεία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Βιολογία και η Πληροφορική (σ.σ.: ανάλογα με το πεδίο) ενώ στο 20% είναι τα υπόλοιπα δύο μαθήματα.

Ο παραπάνω σχεδιασμός αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία θα επιλέξουν ανάλογα με το πεδίο σπουδών τους να «δώσουν» προβάδισμα σε όσους υποψηφίους έχουν καλές επιδόσεις στα μαθήματα που έχουν επιλέξει να προσδώσουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας.

Το νέο σύστημα, ανάλογα με τις επιλογές του υποψηφίου, θα τον ενισχύει ή θα τον κατεβάζει στον πίνακα κατάταξης για την εισαγωγή του σε κάθε σχολή, ανάλογα με τις επιδόσεις του σε ένα από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Μία ακόμη αλλαγή για την επόμενη χρονιά είναι ότι η διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων στις αστυνομικές σχολές δεν θα γίνεται πλέον μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών, τον Ιούνιο, αλλά νωρίτερα, και ειδικότερα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, το φθινόπωρο. Αυτό θα ισχύσει για τους φετινούς μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές του 2022.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΔΙΕΘΝΗ

Ματαιώθηκε η προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Ουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας, μισή ώρα προτού ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...