Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παίδων «Αγία Σοφία»: Νέες καταθέσεις-σοκ για τον τραυματιοφορέα που ασέλγησε σε κορίτσια

Δύο γυναίκες αναισθησιολόγοι φαίνεται να είδαν και να επιβεβαιώνουν τις γενετήσιες πράξεις του 58χρονου τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», σε βάρος δύο κοριτσιών, 9 και 7 χρόνων, τα οποία βρίσκονταν σε μέθη για τις ανάγκες ιατρικής-διαγνωστικής τους εξέτασης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περιέγραψαν όσα διαπίστωσαν στις καταθέσεις τους στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που είχε δώσει εντολή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο ίδιο πλαίσιο λήφθηκαν τουλάχιστον έξι καταθέσεις στελεχών του νοσοκομείου, γιατρών, αναισθησιολόγων, βοηθών αναισθησιολόγων και εργαζομένων, ενώ παραγγέλθηκαν ιατροδικαστικές εξετάσεις των κοριτσιών για τον τυχόν εντοπισμό στοιχείων που αναδεικνύουν γενετήσια πράξη τουλάχιστον στη μία περίπτωση του 9χρονου κοριτσιού. Τα δύο ανήλικα παιδιά, 7 και 9 χρόνων είχαν μπει διαδοχικά στο χώρο της εξέτασης σε κατάσταση μέθης, με τον κατηγορούμενο να έχει προβεί σε θωπείες στην πρώτη και σε γενετήσιες πράξεις στη δεύτερη. Ο ρόλος του ήταν μόνο η μεταφορά των εξεταζομένων στο χώρο της εξέτασης και η κράτησή τους από τους αστραγάλους στην περίπτωση που έκαναν σπασμωδικές ενέργειες, οι οποίες θα επηρέαζαν την εξέταση.

Με τη διαβίβαση των παραπάνω καταθέσεων και στοιχείων στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους, αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και αν θα εκδώσουν ένταλμα σύλληψής του.

Σημειώνεται πως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας στις αρχές Μαρτίου είχε δώσει την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας, η οποία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.

Ο τραυματιοφορέας έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, ενώ το υπουργείο Υγείας όταν ενημερώθηκε για το καταγγελλόμενο συμβάν ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...