Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ – Όποιος έχει ραντεβού για εμβόλιο να πάει

«Εμείς ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΦ», τόνισε το πρωί της Τρίτης (16/03) ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με το μπαράζ των αναστολών χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στην Ευρώπη.

«Υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό στη χώρα μας, το οποίο έλεγξε ο ΕΟΦ και αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca», τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε δε, ότι όποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού σήμερα για εμβολιασμό να πάει κανονικά να κάνει το εμβόλιο, «θα πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ψύχραιμοι».

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι υπεύθυνος για τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς και αυτόν ακολουθούμε πιστά από την αρχή. Μέχρι να πει ο Οργανισμός κάτι διαφορετικό, συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε κανονικά», ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κυβέρνηση μελετά καθημερινά τα στοιχεία και «επεξεργάζεται σχέδια και πλάνα που υπάρχουν στα συρτάρια».

Τόνισε δε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της μάχης με την πανδημία, ωστόσο έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τις εικόνες που καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα με τις πορείες και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά κάποιων αρχόντων της αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο υπουργός Υγείας δεν θέλησε να δώσει κάποια ημερομηνία σχετικά με το άνοιγμα της χώρας, ανέφερε όμως ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι το περυσινό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...