Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 30χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή του

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αδίκημα που αφορά στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Ο 30χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από την μηχανή του θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μαζί με άλλους κατηγορούμενους που έχουν διωχθεί ποινικά από την εισαγγελία μετά τη σύλληψή τους για τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι για την συγκεκριμένη υπόθεση ανέρχονται στους 19 με τέσσερις εξ’ αυτών να αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο αφορά στην άγρια επίθεση που δέχθηκε ο 28χρονος αστυνομικός με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Μάλιστα, οι απολογίες ενώπιον του ανακριτή για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη θα συνεχιστούν και την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και επτά ανήλικοι, οι οποίο απολογήθηκαν χθες σε ανακριτή ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό. Κατά πληροφορίες, οι ανήλικοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους, με κάποιους εξ’ αυτών μάλιστα να υποστηρίζουν βρίσκονταν μακριά από τα σημεία που έλαβαν χώρα τα γεγονότα.

Κατά περίπτωση τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι πέραν των τεσσάρων που διώκονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφορούν στα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Επίσης, κατά περίπτωση διώκονται και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Αρνείται ο 30χρoνος

Πάντως, από την πλευρά του ο 30χρονος που φέρεται να έχει ρίξει τον αστυνομικό κάτω από τη μοτοσυκλέτα του και αμέσως μετά να έχει λάβει χώρα η επίθεση εναντίον του, έχει δώσει το «στίγμα» της υπερασπιστικής του γραμμής με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης.

Ο 30χρονος, υποστηρίζει πως η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά «από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία – κατάθεση προσώπου», με το οποίο ο έχει διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, αναφέρονται ακόμη τα εξής για τον 30χρονο: «Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».

Τέλος, ο κ. Σαράκης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του [GPS] κατά τους επίδικους χρόνους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...