Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για πασίγνωστο ηθοποιό – Ερευνάται και για βιασμό

Σημαντικές είναι πλέον οι εξελίξεις από το «μέτωπο» των ερευνών που διενεργούνται στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου και της ηθοποιίας. Πλέον μια ακόμη σοβαρή δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο των καταγγελιών για το ελληνικό #Metoo βαίνει προς ολοκλήρωση τις επόμενες ημέρες.

Η δικογραφία αυτή έχει ως κεντρικό πρόσωπο πασίγνωστο ηθοποιό, ο οποίος έχει καταγγελθεί από γυναίκες συναδέλφους του για απόπειρες βιασμού
τους. Μάλιστα και οι δυο αυτές καταγγελίες – η μία μάλιστα έχει κατατεθεί στην εισαγγελία υπό μορφή μήνυσης – έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πλέον, όμως, στις καταγγελίες αυτές προστίθεται και μια ακόμη που θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό και θιασάρχη να έχει τελέσει το αδίκημα του βιασμού το έτος 2008. Αυτό σημαίνει πως το εν λόγω καταγγελλόμενο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Βεβαίως η αναφορά για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού ερευνάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα κρίνει εάν αυτή είναι αξιόπιστη ή όχι. Αν πάντως τα όσα αποδίδονται στον ηθοποιό στοιχειοθετηθούν τότε ο ίδιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές σε βαθμό κακουργήματος.

Εκτός όμως από την καταγγελία για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού, η οποία φέρεται να έχει γίνει από γυναίκα συνάδελφό του, η εισαγγελία ερευνά τουλάχιστον μια ακόμη που αφορά στο αδίκημα της απόπειρας βιασμού.

Επίσης, στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται και δεύτερη καταγγελία η οποία αφορά επίσης σε απόπειρα βιασμού. Οι δυο αυτές καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού φέρονται να έχουν τελεσθεί η μια το 2010 και η άλλη το 2014. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον δυο από τις γυναίκες που φέρονται ως θύματα του ηθοποιού έχουν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές και έχουν επιβεβαιώσει τα όσα αρχικά έχουν καταγγείλει αρχικά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο δεύτερος ηθοποιός και οι νέες καταγγελίες στο ΣΕΗ

Παράλληλα, στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελέων υπάρχει, κατά τις ίδιες πληροφορίες και δεύτερη καταγγελία σε βάρος άλλου ηθοποιού και πάλι για το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να έχει τελεστεί το 2020!

Η έρευνα για το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος των δυο ηθοποιών αναμένεται πάντως να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι δυο καταγγελλόμενοι ηθοποιοί εφόσον ο εισαγγελέας το κρίνει θα κληθούν τελευταίοι να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Πάντως σήμερα στην εισαγγελία διαβιβάστηκε ένα νέο πακέτο αναφορά με καταγγελίες για αδικήματα προσβολής τις γενετήσιας ελευθερίας από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλη Τσαρούχα. Πρόκειται για πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες που έχουν γίνει στο ΣΕΗ τις τελευταίες ημέρες.

Κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Τσαρούχας, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον εισαγγελέα φέραμε σήμερα πέντε νέους φακέλους. Η εντολή που έχουμε από τον εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελλόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...