Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Καθαρά Δευτέρα: Διαδοχικές κακοκαιρίες από εβδομάδα

Ακραία σκαμπανεβάσματα του καιρού παρουσιάζει και ο μήνας Μάρτιος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο το «κύμα» ζέστης όσο και του ψύχους, θεωρούνται πρωτοφανή για την εποχή φαινόμενα.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με καλοκαιρία, ωστόσο σήμερα Τετάρτη όπως και την Πέμπτη αναμένεται κακοκαιρία με βροχές στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Η Παρασκευή θα είναι ανοιξιάτικη, με τις ίδιες καιρικές συνθήκες να επικρατούν και το Σαββατοκύριακο. Από την ερχόμενη εβδομάδας όμως, από την Καθαρά Δευτέρα και μετέπειτα, πλησιάζει ξανά ο χειμώνας που μάλιστα θα έχει και διάρκεια.

Οι πρώτες προβλέψεις για τον καιρό της Καθάρας Δευτέρας δεν είναι πολύ αισιόδοξες, καθώς μια πολική διαταραχή από την Ουκρανία φέρνει κρύο, βροχές και χιόνια.

kairos_kathara_deutera_kakokairia_wxcharts
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης  με ανάρτησή του τόνισε πως ο καιρός εκείνες τις μέρες θα μας θυμίσει το ρητό «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης».
Για σήμερα Τετάρτη, πρώτα στα βορειοδυτικά και καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα στις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας μας, θα έχουμε βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.
kairos_vroxes_emy_kakokairia
kairos_kakokairia_emy_pempti_martios

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις σχεδόν στο σύνολο της χώρας, οι καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά που τη νύχτα θα επηρεάσουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, από τις βραδινές ώρες πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τις μέγιστες τιμές την Πέμπτη να υποχωρούν κατά 5-8 βαθμούς.

Mar_10_A
Mar_10_B

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικα στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στην κεντρική Μακεδονία στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα βόρεια πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και θα επηρεάσουν και τις υπολοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης στο βόρειο Ιόνιο τη νύχτα. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 που μέχρι το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4, ενώ το βράδυ θα γίνουν δυτικοί και εκ νέου θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και από τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11-03-2021
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις, που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

pempti

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-03-2021
Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά το πρωί έως 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

paraskevi

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει σήμερα το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ. Το «ολοκληρωμένο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα έλαβε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν με θέμα της εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. Ο ιορδανός...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για το Βαμβάκι, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έργο της ομάδας είναι η ανάλυση και εξέταση όλων των...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έχει ξεχωριστή αξία να “ακούγεται” από επίσημα χείλη η αδυναμία του να ακολουθήσει η χώρα το ρυθμό ανάπτυξης των υπόλοιπων κρατών- μελών της Ε.Ε....