Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επεισόδια με σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη

Νέα επεισόδια σημειώνεται αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη με ρίψη χημικών και κυνηγητο.

Βροχή από βόμβες μολότοφ σε πολλά σημεία της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, στη οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και στην οδό Ομήρου.

Τα επεισόδια έχουν ξεκινήσει από νωρίς στη Νέα Σμύρνη  ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πορεία για την αστυνομική βία.  Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί όταν αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από ομάδα διαδηλωτών.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν.

Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα. Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την πορεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

https://www.youtube.com/watch?v=P_wyFgD9XQQ

Αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδιώκουν οι αστυνομικοί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...