Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κορωνοϊός: Στα 928 τα νέα κρούσματα - 405 οι διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι
Κορωνοϊός: Στα 928 τα νέα κρούσματα - 405 οι διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Νέα «έκρηξη» των κρουσμάτων: Πάνω από 2.200 ήδη από το πρωί

«Εκρηκτική» αύξηση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα, Τρίτη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά ξεπερνούν ήδη, από νωρίς το πρωί, τα 2.200, φτάνοντας κοντά στα 2.300.

Ο αριθμός αυτός προκαλεί ανησυχία, αν και συνήθως την Τρίτη τα κρούσματα είναι συνηθισμένο να παρατηρούνται αυξημένα. Λοιμωξιολόγοι, μάλιστα, σε δηλώσεις τους την περασμένη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια του Σααββατοκύριακου, μιλούσαν για την πιθανότητα να δούμε ακόμα και 3.000 κρούσματα την Τρίτη.

Ενδεικτικό, πάντως, της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι στη «μάχη» του κορωνοϊού μπαίνουν δύο ιδιωτικές κλινικές με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εθελουσίως στο ΕΣΥ περνούν το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της επιδημίας στη χώρα μας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι:

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Ο καθηγητής Καρδιολογίας, αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Γεράσιμος Σιάσος, δήλωσε στο protothema.gr: «Eίναι εξαιρετική η απόφαση του υπουργού Υγείας να εμπλακεί ενεργά και ο ιδιωτικός τομέας στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19. Τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Αττικό, το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός, το Ιπποκράτειο, το Λαϊκό, το Αλεξάνδρα, και άλλα μεγάλα νοσοκομεία, είχαν ξεπεράσει τις αντοχές τους. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα βγούμε από το τούνελ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...