Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Σε σκληρό lockdown Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η Φωκίδα και τα Ανώγεια στο Ρέθυμνο μπαίνουν από αύριο (6/3) στις 06:00 στο «βαθύ κόκκινο».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο στις συγκεκριμένες είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Παράλληλα για την περιφέρεια της Λάρισα, τα μέτρα αναστέλλονται λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που «χτύπησε» χθες την περιοχή.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς «χτύπησε» καμπανάκι για ιδιαίτερη αύξηση του ιικού φορτίου στις εξής περιοχές:

  • Κοζάνη (ιδιαίτερα σε Εορδαία και Κοζάνη),
  • Καστοριά
  • Ιωάννινα
  • Καβάλα
  • Ημαθία (δήμος Αλεξάνδρειας)
  • Σέρρες
  • Κιλκίς
  • Ζακύνθου
  • Χανίων
  • Ρεθύμνης

Στις περιοχές αυτές οι δείκτες επιδεινώνονται και πλησιάζουν σημείο συναγερμού γι’ αυτό απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Ο υφυπουργός έδωσε διευκρινίσεις και για την επίσκεψη στα ΚΤΕΟ πως δεν θα υπάρχει περιορισμός στην απόσταση για την μετακίνηση, αλλά θα πρέπει ο πολίτης να έχει μαζί του τη βεβαίωση του ραντεβού.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως για τους θρησκευτικούς γάμους ισχύει ό,τι και για τους πολιτικούς, δηλαδή θα τελούνται με την παρουσία 9 ατόμων.

Αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, επισήμανε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε όλη τη χώρα, για να τονίσει ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι 1.900 κρούσματα ανά μέρα, ενώ φαίνεται ότι τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες 15 μέρες, ενώ ο δείκτης θετικότητας αγγίζει το 4%.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16.500 ενεργά κρούσματα που εντοπίζονται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 20-60 ετών, που εμφανίζουν μεγαλύτερη κινητικότητα.

Αναφερόμενη ειδικά στο επιδημιολογικό φορτίο, έκανε λόγο για αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Αττική, με περίπου 8.400 ενεργά κρούσματα σε όλες τις περιοχές, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά. Τόνισε δε ότι υπάρχει αυξητική τάση σε όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Η ίδια επισήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν βοήθησαν στην αποτροπή χειρότερων καταστάσεων, υπογραμμίζοντας ότι «σιγά σιγά πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες», αλλά «σήμερα πιέζεται το σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική, πρέπει να δούμε το σύστημα να αποσυμπιέζεται σε ορισμένες εβδομάδες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...