Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία – Γεμάτες οι ΜΕΘ Covid-19 της Αττικής

Από σήμερα άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Υγείας με μετατροπή νοσοκομείων αποκλειστικά σε Covid και άλλα σε non Covid.
Το ένα ασθενοφόρο μεταφέρει μετά το άλλο κρούσματα και ύποπτα περιστατικά στο Τζάνειο. Η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ασφυκτική, καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται συνεχώς.

Το τελευταίο 24ωρο, 365 ασθενείς με κορωνοϊό εισήχθησαν σε νοσοκομεία. Στα τμήματα επειγόντων περιστατικών του λεκανοπεδίου η ατμόσφαιρα είναι πολεμική.

Αυξάνονται οι ανάγκες για ΜΕΘ
Στην Αττική, πάνω από 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορωνοϊού. Ποσοστό έως 15% αυτών θα χρειαστεί μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς, η Σωτηρία, έχει εξαντλήσει εδώ και καιρό τις εφεδρείες του.

Μέσα σε 19 ημέρες οι κλίνες κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Αττικής αυξήθηκαν κατά 40%. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες έχουν αυτήν την στιγμή εξανεμιστεί.

Οι ΜΕΘ εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Στις 11:00 το πρωί οι μόνες διαθέσιμες κλίνες εντατικής θεραπείας για τον κορωνοϊό ήταν 3 στο Αττικό, 6 στο Ιπποκράτειο και 13 στη Σωτηρία.

Σαρώνει η βρετανική μετάλλαξη
Την ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας απειλεί και η ισχυρή παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης στην Αττική, καθώς μολύνει ταχέως, αλλάζοντας τα δεδομένα της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Το τρίτο κύμα έχει βάλει στο στόχαστρο τους νέους. Σε όλα τα νοσοκομεία, μέλη των ίδιων οικογενειών νοσηλεύονται σε διπλανά κρεβάτια.

Πάνω από το 50% των νέων εισαγωγών αφορούν στα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ σημαντικός αριθμός νοσηλειών καταγράφονται πλέον και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας και της Κρήτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...