ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Alco: Με 14,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Open, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 στο όριο του 3%.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 41% έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας» απαντά το 33%.

Στο θέμα της πανδημίας, αν και η ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης βρίσκεται στο 44%, κάτω από τις αρνητικές απαντήσεις (50%), αυξάνεται η εμπιστοσύνη στο σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμού (48% το Φεβρουάριο από 36% τον Ιανουάριο).

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία (41%) θεωρεί ότι εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν την κατάσταση χειρότερα.

Στα άλλα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, η συντριπτική πλειοψηφία (86%) θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει παραγραφή στα θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τέλος, η πλειοψηφία (53%) συμφωνεί με την δημιουργία ομάδας προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αποτελούμενης από αστυνομικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα...

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version