04/03/2021

Εξαδάκτυλος: Θεατρική… παράσταση η «παράλυση» από το εμβόλιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον γιατρό στη Κέρκυρα καθώς μετά τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλά για fake παράλυση.

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στα άκρως θετικά πρώτα αποτελέσματα του εμβολιασμού μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm, 107,1.

«Τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή», είπε χαρακτηριστικά και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ελπιδοφόρα είδηση που ήρθε χτες από το Ισραήλ σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις» ότι οι εμβολιασμένοι όχι μόνο προστατεύουν τον εαυτό τους έναντι του κορωνοϊού, αλλά «διακόπτουν την αλυσίδα της μετάδοσης του ιού».

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ότι «ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα από δω και στο εξής για την πανδημία».

Όσο για τα περιστατικά περί παράλυσης των κάτω άκρων που αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ ήταν κατηγορηματικός: «Παραλύσεις δεν υπήρξαν», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η πρώτη περίπτωση σίγουρα δεν οφείλεται σε σύνδρομο Guillain-Barré, ενώ για τη δεύτερη είπε πως «όλα συνιστούν ότι πρόκειται περί θεατρικής παραστάσεως».  Ως εκ τούτου «τα δυο αυτά περιστατικά θα πρέπει να διαγραφούν από τη μνήμη όλων».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως «βλέπουμε σταθεροποίηση των αριθμών, αλλά είμαστε σε εγρήγορση λόγω του εντοπισμού στελεχών της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, τα οποία φτάνουν τα 11 στην περιοχή». Ερωτηθείς, πάντως,  για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί σκληρό lockdown στην περιοχή, εξήγησε πως «αν εξαιρέσουμε τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις, η εικόνα δεν παρουσιάζει επιδείνωση στη Θεσσαλονίκη».

Τέλος, προέβλεψε πως «θα είμαστε πιο χαλαρά το Πάσχα»!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.