02/03/2021

Εμβολιασμοί: Συνεχίζονται και αναπρογραμματίζονται τα αναβληθέντα ραντεβού

Êüóìïò Ýîù áðü ôï åìâïëéáóôéêü êÝíôñï "ÐñïìçèÝáò" óôï Ìáñïýóé, ôçí ÔåôÜñôç 17 Öåâñïõáñßïõ 2021. ÊáíïíéêÜ äéåîÜãïíôáé áðü ôï ìåóçìÝñé ïé åìâïëéáóìïß óôçí ÁôôéêÞ, üðïõ ôçí Ôñßôç áíáâëÞèçêå ôï 60% ôùí ðñïãñáììáôéóìÝíùí ñáíôåâïý åîáéôßáò ôçò êáêïêáéñßáò. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί, που είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω της κακοκαιρίας. Όσων το ραντεβού αναβλήθηκε συνθηκών θα ειδοποιηθούν με sms στο κινητό τους για την ώρα εμβολιασμού και το εμβολιαστικό κέντρο.

Όσοι  επίσης είχαν ραντεβού, που αναβλήθηκε, στο κέντρο της Helexpo, στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, όπως επίσης  και όσοι εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, ηλικίας 60-64 ετών, θα κάνουν το εμβόλιο από την ερχόμενη εβδομάδα. Τρεις ημέρες πριν τον εμβολιασμό θα λάβουν sms με ημερομηνία και ώρα.

Για τους άνω των 75 ετών και για ορισμένους υγειονομικούς, οι εμβολιασμοί θα γίνουν την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, με την πλειονότητα να αφορά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι ο κίνδυνος  να χαθούν  δόσεις εμβολίου -κυρίως της Pfizer– αντιμετωπίστηκε καθώς  εμβολιάστηκαν συμπολίτες μας που δεν είχαν ραντεβού.

Οι εκατοντάδες δόσεις της προχθεσινής ημέρας, διατέθηκαν σε κρατούμενους και σε εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού, στην κλειστή δομή μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, σε άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και σε στρατιωτικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.