14/04/2021

Αποκάλυψη από Βατόπουλο: Φτιάχνεται «υπερεμβόλιο» κατά των μεταλλάξεων

Για το νέο εμβόλιο που δημιουργούν οι επιστήμονες προκειμένου να «πολεμήσουν» τις μεταλλάξεις του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδικότερα ο κ. Βατόπουλος σχετικά με το νέο «υπερεμβόλιο» ανέφερε στο ΘΕΜΑ 104.6: ότι «θα προσπαθήσει να φτιάξει αντισώματα για άλλες πρωτεΐνες που είναι πιο σταθερές και άρα δεν μεταλλάσσονται εύκολα».

Και πρόσθεσε: «ο εμβολιασμός έχει γραμμική σχέση με τα κρούσματα και άρα πρέπει να γίνουν αρκετά εμβόλια για να αρχίσει να επηρεάζονται και τα κρούσματα, δηλαδή να πάμε στο 50%-60%, κάτι που μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα το πετύχουμε ως το καλοκαίρι».
Σε σχέση με το lockdown ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «θεωρητικά το υγειονομικά ασφαλές είναι να υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας, όμως πρέπει να δει κανείς και όλα τα υπόλοιπα, τα κοινωνικά, τα οικονομία, τα ψυχολογικά θέματα πριν πάρει απόφαση. Ακόμα τα κρούσματα είναι πολλά, οι ΜΕΘ δεν έχουν αδειάσει» σημείωσε για να ξεκαθαρίσει ότι «δεν μπορούμε να απομονώσουμε το υγειονομικό από την δρώσα κοινωνία, δεν θέλουμε και να πεθάνουμε από την πείνα» για να προσθέσει «δεν θα κατηγορήσω την κυβέρνηση αν πει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο για να δουλέψει η οικονομία, ο ρόλος της πολιτείας είναι να παίρνει τις αποφάσεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.