Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σπήλιος Λιβανός: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Σπήλιος Λιβανός διαδέχεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Μάκη Βορίδη.

Στις εκλογές του 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 επανεξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Τη διετία 2009-2011 διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας και το 2013 Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Επιχειρηματικότητας.

Υπήρξε μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ).

Πώς αυτοσυστήνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο πολιτική, αλλά και γεμάτο αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Αιτωλοακαρνανία. Είμαι γιος του πρώην Υπουργού Διονύση ΛιΒανού και της Αλίκης Κυριακίδου. Θείος και νονός μου, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος -στο σπίτι μας συνέγραψε μεγάλο μέρος του σπουδαίου πνευματικού του έργου.

Σπούδασα Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερσττης Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση.

Εργάστηκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια στην Ελλάδα ως στέλεχος επιχειρήσεων και το 1998 δημιούργησα και έκτοτε λειτουργώ την εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων «ΔΙΩΝ Α.Ε.» και δραστηριοποιούμαι στην Ελλάδα και στο Βέλγιο.

Στις εκλογές του 2007, οι συμπολίτες μου με τίμησαν εκλέγοντάς με Βουλευτή. Στα δύο χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, έκανα ό,τι μπορούσα για να στηρίξω την Αιτωλοακαρνανία μας. Και το 2013, ο Αντώνης Σαμαράς μού ανέθεσε τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος. Από το 2016 είμαι Πρόεδρος του ΔΣ της πνευματικής εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ).

Μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκα αμέσως στο πλευρό του. Μετά την εκλογή του, μου ανέθεσε τη θέση του Συμβούλου του για θέματα Επιχειρηματικότητας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχτηκα Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και από τότε ορίστηκα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ.

Οι σταθερές στη ζωή μου είναι δύο: Ο τόπος μας και η οικογένειά μου.

Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Δόμνα Κυρζοπούλου και έχουμε τρία παιδιά: το Διονύση, τη Δανάη και την Αλίκη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...