Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Με «άγριες διαθέσεις» η «Μήδεια»: Τσουχτερό κρύο, πυκνές χιονοπτώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για την Κυριακή 14/02, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», αναμένονται:

Από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής 14/02 βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν αργότερα στις Κυκλάδες.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Μετά το απόγευμα της Κυριακής 14/02, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα, με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο που έφερε η «Μήδεια» από το πρωί του Σαββάτου σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαϊδα, στην Βέροια, στην Καβάλα, την Κατερίνη, καθώς και στον Πολύγυρο και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής. Το χιόνι έπεφτε πυκνό από το απόγευμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...