Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Eπιταχύνεται ο εμβολιασμός – Ποιες ηλικίες έχουν σειρά

Θεμιστοκλέους: 220 χιλιάδες εμβολιασμοί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού στη χώρα μας στην πιο κρίσιμη ίσως φάση της πανδημίας του κορωνοϊού, στα πρόθυρα του τρίτου κύματος.

Τον προγραμματισμό των επόμενων ηλικιακών ομάδων που μπορούν να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό παρουσίασε κατά τη ζωντανή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 στις 10 Φεβρουαρίου

Έτσι, η επιτροπή εμβολιασμού έχει προγραμματίσει το άνοιγμα της πλατφόρμας προκειμένου οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών να κλείνουν ραντεβού στις 10 Φεβρουαρίου. Η ηλικιακή αυτή ομάδα θα λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, που με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν συστήνεται σε άτομα άνω των 65.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε σήμερα πως χθες, Κυριακή, παρελήφθησαν οι πρώτες 40.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, οι οποίες και θα χορηγηθούν αρχικά στην ηλικιακή αυτή ομάδα.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο αυτό στη χώρα μας θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Στις 12 Φεβρουαρίου τα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 75 με 79 έτη

Η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 για την ηλικιακή ομάδα 75 έως 79 ανοίγει στις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, και για την ηλικιακή ομάδα από 75 έως 79 ετών ο στόχος είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο briefing η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα 750 εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων από 60 έως 64 και από 75 έως 79, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 1 εκατομμύριο.

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Πατρών, είπε ότι αυτή βρίσκεται σε ποσοστό 73% όσον αφορά τους γιατρούς και 50% όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό και υπενθύμισε ότι οι υγειονομικοί παραμένουν σε προτεραιότητα όποτε επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε επίσης πως μετά τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού πολιτών ηλικίας 18 έως 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Σε ερώτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε ότι ο στόχος του είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών και σε συμπληρωματική που αφορούσε τη μη τήρηση της σειράς προτεραιότητας στον εμβολιασμό, τόνισε ότι «η διαφάνεια είναι πυλώνας του σχεδίου μας και η Αρχή Διαφάνειας ελέγχει όλα τα αρχεία μας. Αν γίνουν παρακάμψεις, όσοι τις κάνουν θα τιμωρηθούν» κατέληξε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας  – Social...