Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για βιασμό σε ηλικία 15 ετών αφορά η πρώτη μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη

Η πρώτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη για υπόθεση σεξουαλικής βίας στον χώρο του Θεάτρου έγινε σήμερα με μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος επιφανούς καλλιτέχνη, για σοβαρά αδικήματα.

Ο μηνυτής, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, καταγγέλλει επίσημα, καταξιωμένο πρόσωπο για αδικήματα τα οποία, σύμφωνα με το δικόγραφο που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, διαπράχθηκαν σε βάρος του πριν περίπου 15 χρόνια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με την μήνυση, οι πράξεις που αποδίδει στον καλλιτέχνη αφορούν σοβαρότατα αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η προσφυγή είναι η πρώτη που λαμβάνει η Εισαγγελία σε σχέση με τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από καλλιτέχνες σε βάρος συναδέλφων τους για σωρεία πράξεων εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Μετά την υποβολή της μήνυσης φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμο επίσημης έρευνας από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν έμφυλη βία και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πρώτο μέλημα του εισαγγελικού λειτουργού που θα χειριστεί την μήνυση είναι να διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν ή όχι παραγραφεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ επενδύσεων και κερδοφορίας κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ για τη χρήση του 2023. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 672 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του...