28/02/2021

Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Να σταματήσει η πώληση των υποβρυχίων στην Τουρκία

Σταθερά υπέρ της διακοπής πώλησης όπλων στην Τουρκία τάσσονται οι Γερμανοί Πράσινοι.

Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστηρίζει το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λέγοντας πως προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της Ελλάδας. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει «μια αδειοδότηση μπορεί να ανακληθεί όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος η παράδοση να οδηγήσει σε σύγκρουση ή πόλεμο».

Όπως λέει η Χάνα Νόιμαν, το μοναδικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η Γερμανία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αυτό των οικονομικών συνεπειών από την διακοπή μίας τέτοιας συμφωνίας με την Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για υποκριτική στάση της γερμανικής κυβέρνησης. «Υποκριτικό να παίρνεις το μέρος της Ελλάδας, για παράδειγμα στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, και την ίδια ώρα να εξοπλίσεις την Τουρκία με όπλα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή της στάσης του Τούρκου προέδρου, σημειώνει ότι οφείλεται στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και στην αλλαγή κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι «στην πράξη δεν βλέπουμε καμία μεγάλη αλλαγή, όπως και στις πράξεις του εναντίον της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.