«Δεν είχαμε ευτυχώς αμαύρωση των επετειακών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου στον εξωτερικό χώρο. Το δυστύχημα είναι ότι εσωτερικά υπήρξαν κάποιες καταστροφές, βέβαια όχι εκτεταμένες, μέσα σε τοίχους, συνθήματα» είπε ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Γιάννης Χατζηγεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο.
«Κάθε φορά που γίνεται κάποιος βανδαλισμός, μια καταστροφή, εκείνο το οποίο φροντίζουμε να κάνουμε είναι να την αποκαταστήσουμε άμεσα. Χαρακτηριστικότερη των περιπτώσεων είναι η πρόσφατη εγκληματική ενέργεια εναντίον του ιδρύματος (σ.σ. στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου) και συνειδητά το λέω, όχι μόνο εναντίον του ιδρύματος, πιστεύω ότι είναι εναντίον της Δημοκρατίας και εναντίον του κύρους του ιδρύματος. Γνωρίζετε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι το ίδρυμα με το μεγαλύτερο κύρος στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του ΕΜΠ.
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέχεια: «Πολλοί λένε ότι – θα συμφωνούσα και εγώ – ότι είναι λάθος σχεδιασμός η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ειλικρινά όμως, υπήρχαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και Έλληνες και από το εξωτερικό, οι οποίοι αντιδρούσαν. Δεν αντιδρούσαν συγκεκριμένα στην ίδρυση πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Αντιδρούσαν στην ίδρυση ενός θεσμού ο οποίος θα προστάτευε τα πανεπιστήμια.
(…) Εγώ είμαι υπέρ της φύλαξης, εγώ είμαι υπέρ της προστασίας των εγκαταστάσεων. Εγώ είμαι υπέρ της προστασίας της ζωής και της προστασίας της κοινότητας και φυσικά του κύρους του Πολυτεχνείου.
Το Πολυτεχνείο είναι αυτό το οποίο βάλλεται περισσότερο για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι πολλοί οι οποίοι το θεωρούν δικό τους, ορμητήριό τους, κτήμα τους. Από ‘κει κι ύστερα η διοίκηση οφείλει να πράξει τα δέοντα».
Ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε όμως ότι «θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η κατάσταση, τουλάχιστον σε θέμα ασφάλειας, έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαιτίας των επεμβάσεων της αστυνομίας. Τουλάχιστον μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα πράγματα παλαιότερα ήταν χειρότερα».