Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωεκλογές: Το μειονοτικό κόμμα της Θράκης ανακάλυψε «μακεδονική μειονότητα» στην Πέλλα και κατεβάζει υποψήφια εκεί

Προεκλογική εκστρατεία και στην… Έδεσσα πραγματοποιεί το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ το οποίο επιδιώκει ετσι να αλιεύσει ψήφους από το ακροατήριο του «Ουράνιου Τόξου» σε μια προσπάθεια να εμφανισθεί ως ο εκπρόσωπος «Εθνικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα.

Το ΚΙΕΦ το οποίο προωθεί τον τουρκισμό στην Θράκη και εκφράζει τον σκληροπυρηνικό πυρήνα της μειονότητας υποστηρίζοντας ότι προωθεί τα αιτήματα της «τουρκικής μειονότητας» εδώ και καιρό και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις είχε έρθει σε επαφή με ακτιβιστές στην δυτική Μακεδονία που υποστηρίζουν ότι ανήκουν σε «μακεδονική μειονοτητα» ώστε να υπάρξει κοινή κάθοδος στις εκλογές.

Καθώς αυτές οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν το ΚΙΕΦ συμπεριέλαβε στην λίστα των υποψηφίων του για τις ευρωεκλογές την Ευγενία Νατσουλίδου της «Μακεδονικής Κίνησης Προώθησης της μητρικής γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ». Η σχέση του ΚΙΕΦ με την κ. Νατσουλιδου έχει ξεκινήσει μήνες πριν καθώς πέρυσι είχε παραστεί ως ομιλήτρια στην εκδήλωση για την επέτειο θανάτου του Σαδικ Αχμετ καταθέτοντας και στεφάνι στον τάφο του.

Σε ανάρτηση του το ΚΙΕΦ γνωστοποιεί την επίσκεψη του στην Έδεσσα που ενημερώθηκε όπως αναφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Και επισημαίνεται ότι η συνεργασία αυτή με τα «μέλη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της μακεδονικής μειονότητας, οι οποίοι αγωνίζονται για το δίκαιο και τα δικαιώματα τους όπως και η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Παρά το γεγονός ότι η προσπαθεια καταγραφής «μακεδονικής μειονότητας» σε εκλογές έχει αποτύχει με τα πενιχρά αποτελέσματα που είχε το Ουράνιο Τόξο ,η επιδίωξη του ΚΙΕΦ και αυτών που το υποστηρίζουν είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση «ενότητας» των υποτιθέμενων εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα .

Πάντως δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι Κόμμα το οποίο κατέρχεται τις εκλογές επικαλείται την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» κατά παράβαση των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και «μακεδονικής μειονότητας» η οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται νομικά αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε τέλος σε τέτοιου είδους ισχυρισμούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει συνεχή δημοσιεύματα και στα κρατικά ΜΜΕ της Τουρκίας που προβάλουν με κάθε τροπο τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης ώστε να αποτυπώνονται τα ζητήματα που θέτει σε επίσημο επίπεδο ο τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογαν αλλά και ως μήνυμα στήριξης στο ΚΙΕΦ.

Στο πλαίσιο τέτοιων παράλληλων «δράσεων» στο Πανεπιστήμιο της Ραιδεστού η Ενωση Πανεπιστημίων Θράκης οργανώνει εκδήλωση για την «θρησκευτική ελευθερία στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα» με ομιλητές τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σεριφ και Μουσταφά Τράμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με στόχο τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2023 και των περιοχών του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία, είναι μια συμμαχία αξιών και αρχών τόνισε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας στη δήλωσή στο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η πρώτη επιτυχημένη τοποθέτηση του εγκεφαλικού εμφυτεύματος της Neuralink σε άνθρωπο, δείχνει πώς η τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή των...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε δηλώσεις προχώρησε η Νίκη Κεραμέως η οποία παρέδωσε «τη σκυτάλη» στον...