ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα των Ελλήνων: Φωτιά πήραν σούβλες και ψησταριές για το ψήσιμο του οβελία

Φωτιά πήραν από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές, για το ψήσιμο του οβελία. Τιμώντας τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, άλλοι προτίμησαν αρνί, άλλοι κατσίκι, άλλοι και τα δύο μαζί. Απαραίτητο συμπλήρωμα το κοκορέτσι.
Μέχρι να ετοιμαστεί το ψητό, τα τραπέζια στρώνονται με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και ποτό ανάλογα με τα γούστα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στην Πάτρα οι σούβλες άρχισαν να γυρίζουν από νωρίς το πρωί τόσο σε αυλές όσο και σε ορόφους πολυκατοικιών.

Η οικογένεια του κυρίου Βασίλη Χρυσαίτη, εδώ και 40 χρόνια κρατάει ο έθιμο και ψήνει στο μπαλκόνι. Η πόρτα του σπιτιού τους είναι ανοιχτή σε όλους. Η σούβλα θέλει υπομονή και προετοιμασία μέρες πριν. Κάρβουνα, αέρας και χρόνος για το σίγουρο και καλό ψητό.

Τις ευχές του στέλνει ο γηραιότερος παππούς του χωριού Τυχερού στον Έβρο, ο οποίος γιορτάζει εδώ και πολλά χρόνια το Πάσχα με την οικογένειά του.

Το ύψος του ψητού από τα κάρβουνα, η θερμοκρασία, η ταχύτητα του μηχανισμού, παίζουν σημαντικό ρόλο.
Όσο για το υπόλοιπο μενού, το τραπέζι έχει για όλα τα γούστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με αφορμή την υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 2024, ο Νικόλας Φαραντούρης βρέθηκε καλεσμένος της Αθηναϊδας Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά»...

LIFESTYLE

“Είναι καλλονός. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες, ούτε δημοσιεύματα” ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, Για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πυκνό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του την Κρήτη, με στάσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο το Σάββατο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Renault Group έχει θέσει ένα ρεαλιστικό όραμα για την τεχνολογία, βασισμένο στην αρχή ότι αυτή έχει αξία μόνο εάν είναι κοινόχρηστη, οικονομικά προσβάσιμη...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version