Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω στα νέα υπερσύγχρονα πλοιάρια της πυροσβεστικής – Δοκιμαστικές βολές on camera

Στο ένα από δύο νεοαποκτηθέντα και υπερσύγχρονα πλοιάρια του Πυροσβεστικού Σώματος επιβιβάστηκαν ο Θοδωρής Παναγιωτίδης με το συνεργείο του ΕΡΤNews και κατέγραψαν την ετοιμότητα, τις επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και την εκπαίδευση του πληρώματος.

Τα δύο νέα σκάφη διαθέτουν ευκρινώς χωροθετημένη περιοχή διάσωσης ατόμων από την θάλασσα και για τον σκοπό αυτό είναι εξοπλισμένα με δίχτυ διάσωσης καθώς και λοιπό διασωστικό εξοπλισμό.

Οι δυνατότητές τους μεγάλες στην αντιμετώπιση μία πιθανής καταστροφής που φαίνεται και από τις δοκιμαστικές βολές που έγιναν εν πλω, παρουσία της κάμερας του ΕΡΤNews.

Κύρια αποστολή των πλοιαρίων θα είναι η κατάσβεση πυρκαγιών σε πλοία και μαρίνες, ενώ επικουρικά θα συνδράμουν σε έρευνες και διασώσεις.

Από τα δύο νέα υπερσύχρονα σκάφη, το ένα έχει ενταχθεί προσωρινά στη δύναμη του Πειραιά μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στο Λαύριο και το άλλο στην Καβάλα. Kατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία της Tehnomont Shipyard στην Pula της Κροατίας.

Έχουν ολικό μήκος 25,5 μέτρα, ολικό πλάτος 7,3 μέτρα, ολικό εκτόπισμα 83,9 τόνους και βύθισμα 1,5 μέτρο.

«Ο χειρισμός τα πάντα από εδώ πέρα, από το κόκπιτ της γέφυρας. Εδώ πέρα είναι η θέση του μηχανικού, όλα γίνονται αυτόματα. Επίσης, το χαρακτηριστικό του πλοίου είναι ότι εκτός των άλλων διαθέτει σύστημα dynamic position, το οποίο σύστημα είναι το εξής. Πατάμε το συγκεκριμένο κουμπί και κρατάει το πλοίο την θέση του ανεξαρτήτως κατάστασης θάλασσας, καιρού, ανέμου κλπ.» αναφέρει σχετικά ο Πύραρχος Ματθαίος Μανσόλας Α΄Μηχανικός Π.Σ..

«Εδώ είναι ο χώρος του μηχανοστασίου σωστά; Λοιπόν εδώ πέρα βρισκόμαστε στο Engine Room. Βλέπετε τις τρεις κύριες μηχανές που είναι για την πρόωση. Έχουμε δύο ηλεκτρομηχανές που παράγουμε το έργο μας και εδώ βλέπετε τις αντλίες πυρόσβεσης που τις έχουμε για τα τρία κανονάκια μας» επισήμανε ο ίδιος.

Η πυρόσβεση γίνεται από τρεις πλήρως τηλεχειριζόμενους αυλούς με δυνατότητα ρίψης θαλασσινού νερού και αφρού έως και τα 80 μέτρα.

Η Πυροσβεστική διαθέτει 10 πυροσβεστικά πλοία σε έξι Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Επικράτειας, μοιρασμένα στους Λιμένες Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας και Καβάλας.

Στην αποστολή των πληρωμάτων και των σκαφών, περιλαμβάνεται και η συμβολή, στη διάσωση θυμάτων σεισμών και ατυχημάτων, την αναζήτηση εξαφανισμένων προσώπων και τη μεταφορά τραυματιών από τις αιτίες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...