07/03/2021

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους στην Ελάτη Ιωαννίνων

Μετά από 4 ημέρες ερευνών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείται από την Κυριακή – Αγωνία για τον πιλότο

Όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, κυνηγοί εντόπισαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο Δίκορφο Ελάτης στην περιοχή του Ζαγορίου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να επιχειρήσουν και να προσεγγίσουν το σημείο.

Εδώ και 4 ημέρες σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου από το Μιτσικέλι μέχρι την Χρυσοβίτσα και από τους Μηλιωτάδες μέχρι το Τσεπέλοβο, σε μία ακτίνα αρκετά μεγαλύτερη από την αρχική.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες όλες αυτές τις ημέρες δυσκόλεψαν σημαντικά την έρευνα εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας. Επίσης, σε κρίσιμα σημεία του Μιτσικελίου επικρατούσε και χιονόπτωση, γεγονός που δεν επέτρεψε να ελεγχθεί σχολαστικά η περιοχή.

Το χρονικό της εξαφάνισης του αεροσκάφους

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Κοζάνη έδωσε το τελευταίο στίγμα την Κυριακή στις 12:28. Ο πιλότος στην επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων ανέφερε ότι βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του αερολιμένα. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και εκείνη την μέρα και πολλά σημεία στην επίμαχη περιοχή καλυπτόταν από ομίχλη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.