Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους: Πολιτική αντιπαράθεση για τα λάθη και τις παραλείψεις

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την γυναικοκτονία, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, η οποία είχε μεταβεί στο Τμήμα για να εκφράσει το φόβο της για τον πρώην σύντροφό της και να ζητήσει ένα περιπολικό για να επιστρέψει στο σπίτι της, είδε τον 39χρονο να τις επιτίθεται με μαχαίρι, όταν βγήκε από το τμήμα και να την τραυματίζει θανάσιμα.

Ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αρχικά σχολίασε: «Όλα έγιναν λάθος. Είναι ένα αδιανόητο συμβάν, διότι ένας πολίτης δολοφονήθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Πρέπει γενικά να αλλάξει η φιλοσοφία για το πώς αντιμετωπίζουμε το βαρύ έγκλημα και τι γίνεται σε κάθε περίπτωση».

Ως προς το ζήτημα απόδοσης πολιτικών ευθυνών ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε «δεν ξέρω αν αυτός είναι ο δόκιμος τρόπος» και συμπλήρωσε «μια κυβέρνηση θα έπρεπε να αξιολογείται με αυτά που κάνει».

«Η ΝΔ προσέλαβε αστυνομικούς και τους έβαλε γαλάζια μπλουζάκια να περιφρουρούν τις διαδηλώσεις»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος από την πλευρά του ανέφερε: «Χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς στην γειτονιά και χρειαζόμαστε περισσότερο εκπαιδευμένους αστυνομικούς».

Αναφερόμενος στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Καραμέρος είπε ότι τον σόκαραν κάποια σημεία. «Το πρώτο είναι που με μια απάθεια είπε χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα, θυμήθηκα την φράση που είχε πει ερωτηθείς από τον κ. Θεοδωράκη απευθυνόμενος σε μία επιζήσασα των Τεμπών ”βάλε κι εσύ πλάτη”. Το δεύτερο σοκαριστικό είναι ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το πολιτικό θράσος – κατά την γνώμη – να βάλει στη ίδια πρόταση τη λέξη περιπολικό και τη λέξη ταξί, όπως έκανε μοιραία και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης με ένα λεκτικό σχήμα είπε να κάνουμε τα περιπολικά ταξί σαν να δικαιολογεί την φράση που ακούστηκε».

«Η ΝΔ προσέλαβε πολλούς αστυνομικούς και τους έβαλε γαλάζια μπλουζάκια να περιφρουρούν τις διαδηλώσεις και ήθελε να τους στείλει στα πανεπιστήμια που αποδείχθηκε φιάσκο», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τραγική αποτυχία της κυβέρνησης στην πιο σπουδαία υπόσχεση που είχε δώσει στους Έλληνες πολίτες»
Ο Γιάννης Μανιάτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημείωσε «με αφορμή αυτή την τραγική γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έρχεται στην επιφάνεια ένα μεγάλο θέμα που αποδεικνύει την τραγική αποτυχία της κυβέρνησης στην πιο σπουδαία υπόσχεση που είχε δώσει στους Έλληνες πολίτες ότι δεσμεύεται να προστατεύσει την ασφάλεια και την ζωή σας».

«Εκτός από τις πολλαπλές γυναικοκτονίες των τελευταίων, έχουμε βία έξω και μέσα στα σχολεία, βία έξω και μέσα από τα γήπεδα, βία μέσα κι έξω από τις πλατείες. Εδώ είναι μια συνολική αποτυχία της πολιτικής της ΝΔ».

Ως προς το τι θα πρέπει να γίνει πρότεινε ο κ. Μανιάτης: «Θα πρέπει να συζητηθεί εκ βάθρων και να πάρει αποφάσεις η κυβέρνηση για το ζήτημα της εκπαίδευσης (των αστυνομικών). Ένα δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την διαχείριση του μεγάλου ανθρώπινου δυναμικού που έχουμε στους αστυνομικούς».

Σχετικά με την δέσμη των 4 νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Πολλές φορές στην πολιτική υπάρχουν πραγματικότητες που τις βλέπεις μπροστά σου κι αλλάζουν τελείως την φιλοσοφία του πώς πολιτεύεσαι. Έχει γίνει μία πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση κι έχουν μεταφερθεί πάνω από χίλιοι αστυνομικοί στα τμήματα, ακριβώς για να ενισχύσουμε μια δύσκολη κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο περιφερόμενος υπόδικος έχει βρει μόνιμο στασίδι στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και διαδίδει ανενόχλητος τα ψεύδη του, πιστεύοντας ότι έτσι θα διασωθεί. Το νέο μύθευμα...