Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 28χρονης: Σοκ από την ύστατη έκκληση του θύματος στην Άμεση Δράση – Νέος επικεφαλής στο Α.Τ. Αγ. Αναργύρων

Το ηχητικό ντοκουμέντο απο την στιγμή που δολοφονείται η 28χρονη ενώ μιλά με αστυνομικό της ΄’Αμεσης Δράσης και στο αίτημα για αστυνομική συνοδεία λαμβάνει την απάντηση ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί», προσθέτει νέα αναπάντητα ερωτήματα, ενώ είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ για τις ευθύνες των αστυνομικών στο τμήμα Αγίων Αναργύρων. Δεν κρυφτήκαμε από την πρώτη στιγμή και ούτε πρόκειται μέχρι το τέλος. Οι ευθύνες θα αποδοθούν κανονικά και η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε μιλώντας στο δελτίο του EΡΤnews και τον Γιώργο Κουβαρά η εκπρόσωπος Τυπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα μη διαθεσιμότητας περιπολιτικού, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ. ΑΣ. και επεσήμανε ότι ακόμη και τον κανονισμό πρέπει να παραβαίνουν οι αστυνομικοί όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με την έκκληση της 28χρονης στην Άμεση Δράση εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα, ενώ είναι σε εξέλιξη και εσωτερική έρευνα στην αστυνομία, επισημαίνεται σε νέα ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. Προστίθεται ότι ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Η 28χρονη φέρεται να απέβαλε από την κακοποιητική συμπεριφορά του 39χρονου – Στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία από το ΕΡΤnews

Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν το φονικό, δείχνει την αποφασιστικότητα του δράστη να βλάψει την 28χρονη Κυριακή. Φαίνεται ότι της έχει στήσει καρτέρι καθώς έχει φτάσει οδηγώντας το μηχανάκι του έξω από το σπίτι του θύματος. Μαρτυρία περιγράφει τον 39χρονο «να φέρνει γύρα με το μηχανάκι προσπαθώντας να την πιάσει. Αλλά δεν την έπιασε και η κοπέλα πήγε στην αστυνομία να βρει το δίκιο της».

Ο δολοφόνος ακολούθησε το θύμα ως το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου έσπευσε για καταγγελία, πριν ζητήσει και τηλεφωνικά βοήθεια από την Άμεση Δράση. «Θέλω βοήθεια, ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου, έλεγε εκείνη και σκάει ο τύπος πίσω και την καρφώνει», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, επαναλαμβάνοντας ότι η 28χρονη μιλούσε με την ‘Αμεση Δράση.

Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος στο παρελθόν αλλά απέβαλλε λόγω των συχνών ξυλοδαρμών δολοφόνο της, σύμφωνα με τον πατέρα της.

«Είχε μείνει έγκυος πριν από περίπου 2-3 χρόνια. Μας το είχε ανακοινώσει, είχαν μιλήσει με αυτόν και υποτίθεται ότι το ήθελε. Αλλά στο τέλος μας είπε ότι έκανε έκτρωση. Δεν μου είπαν ότι τη χτύπησε. Τη χτυπούσε συνέχειά αυτός.
Και μετά κατάλαβα ότι την είχε χτυπήσει και έχασε το παιδί. Για να μην μας πει τι είχε γίνει μας είπε ότι έκανε έκτρωση. Για να αποφύγει να μας στενοχωρήσει το πήρε πάνω της», είπε ο πατέρας της 28χρονης.

Λίγες ώρες πριν την απολογία του στον ανακριτή, ο δράστης έδειχνε έτοιμος για τη σύλληψή του και το μόνο πράγμα που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι θέλει να πάει σε ψυχιατρείο». Το πρωί της Πέμπτης (4/4) αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

“Το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η ΕΔΕ και η προκαταρκτική εξέταση είναι γιατί οι δύο αστυνομικοί δεν κάλεσαν εκείνες την Άμεση Δράση, όπως και ο χρόνος αντίδρασης του φρουρού στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας σε περίπτωση που πράγματι διαπιστωθεί κίνδυνος για το καταγγελόμενο πρόσωπο μπορεί ακόμα και να παραβιαστεί ο εσωτερικός κανονισμός και όχι μόνο να γίνει συνοδεία στο πρόσωπο αυτό αλλά και μεταφορά με περιπολικό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για λάθη που έγιναν και δεσμεύτηκε για έρευνα σε βάθος ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν: «Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη πλευρά, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

«Καμία μόνη…»

Νωρίτερα, μαθητές από σχολεία της περιοχής διαδήλωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και έγραψαν συνθήματα στο πεζοδρόμιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...