Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Τριετές πρόγραμμα για δωρεάν άθληση ενηλίκων στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Ο πιο ιστορικός σύλλογος της πρωτεύουσας θα φιλοξενεί για τα επόμενα τρία χρόνια εκατοντάδες δημότες της Αθήνας. Με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, ώστε από την 1η Απριλίου οι κάτοικοι να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις του στο Πεδίον του ‘Αρεως.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά προγράμματα, που αφορούν γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας, γυμναστική για δημότες, εκμάθηση κολύμβησης, Yoga, Pilates, πολεμικές τέχνες για ενήλικες, πινγκ πονγκ, χορό και άσκηση, Runners-Τρέξιμο και Τάι Τσι. Όλα τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι Σάββατο κατά τις πρωινές ώρες και απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες δημότες της Αθήνας.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων (https://eservices.cityofathens.gr/) και οι εγγραφές στα γραφεία του Πανελλήνιου Γ.Σ. στην Κυψέλη, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 08.00 έως τις 15.00.

Με τη χρήση των κωδικών taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν γρήγορα και εύκολα να υποβάλουν την αίτηση τους. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν το ραντεβού τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του δήμου (rantevou.cityofathens.gr). Η είσοδος στον Πανελλήνιο θα γίνεται με την ατομική κάρτα μέλους, την οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν κατά την πρώτη τους επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Για εμάς η “άθληση για όλους” αποτελεί δέσμευση. Στα προγράμματα του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή κάθε δημότης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πολλαπλά. Έχουν να κάνουν κυρίως με την ποιότητα της ζωής μας, γι’ αυτό και στόχος μας είναι η άθληση να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης».

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού Γιώργος Γιάνναρος επισήμανε: «Συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνεργασία με τον Πανελλήνιο με ορίζοντα τριετίας αυτή τη φορά. Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου, το ανταποδοτικό πρόγραμμα για τους δημότες μας, τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σ’ ένα εύρος δέκα δραστηριοτήτων, από τρέξιμο μέχρι πολεμικές τέχνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....