Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Προειδοποίηση Παγώνη: Ξεχάστε το Πάσχα και φέτος – Πάντα στο τραπέζι το ολικό lockdown

Καμία πιθανότητα για χαλαρό Πάσχα με μετακινήσεις εκτός νομού και μεγάλες συναθροίσεις δεν άφησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

«Δεν θα κάνουμε Πάσχα. Με τη μείωση των εμβολίων και αυτόν τον αριθμό των εμβολιασμών, πώς θα κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα; Η χαλάρωση θα είναι να παραγγείλουμε ένα αρνί ή να ψήσουμε με την οικογένεια στη βεράντα και να καθίσουμε να το φάμε ακούγοντας μουσική», δήλωσε στον Alpha 98.9.

Τι έγινε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα

Σχολιάζοντας τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, η κ. Παγώνη εξήγησε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μπορεί οι γιατροί να είχαν εμβολιαστεί. Όταν εμβολιάζεσαι την πρώτη δόση, πρέπει να περάσουν 14 μέρες για να ξεκινήσεις να αναπτύσσεις το 50% των αντισωμάτων. Την 21η μέρα κάνεις τη δεύτερη δόση. Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν πολύ λιγότερα αντισώματα. Περίπου 15-17 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση για να κάνεις αντισώματα και να μπορείς να φθάσεις στη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη. Μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί».

«Να αξιολογούμε κάθε μέρα τα στοιχεία»

Ερωτηθείσα αν το σύστημα υγείας είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση ενός τρίτου κύματος, η κ. Παγώνη είπε ότι κάθε μέρα πρέπει να αξιολογούμε τα στοιχεία.

«Στις πανδημίες πάντα υπάρχει τρίτο κύμα. Στόχος είναι να το περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Επειδή έχουμε το ιστορικό της Θεσσαλονίκης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να αξιολογούμε κάθε μέρα τα στοιχεία (νοσηλευόμενοι, ΜΕΘ, κρούσματα, θάνατοι), να προσέχουμε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να γίνονται πολλά τεστ για να γίνεται ιχνηλάτηση και να περιορίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων».

«Περισσότερο φως στο τούνελ εμείς θα δούμε από Σεπτέμβρη, αν γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει και προχωρήσει ο σχεδιασμός», είπε και προέβλεψε ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για την εστίαση και τον τουρισμό.

«Ολικό lockdown πάντα θα υπάρχει στο τραπέζι»

Η κ. Παγώνη ξεκαθαρίζει ότι ένα ολικό lockdown «πάντα θα υπάρχει στο τραπέζι».

Από τι θα εξαρτηθεί; «Οι παράμετροι που θα έχουμε για μια εβδομάδα. Αν έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, αν έχουν καλυφθεί οι ΜΕΘ, τότε στο τραπέζι θα μπουν πολλά πράγματα. Γι’ αυτό λέω, πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να γίνεται ιχνηλάτηση».

Σχολιάζοντας τις ουρές έξω από καταστήματα είπε: «Δεν είχαμε να φορέσουμε τίποτα σπίτι μας και βγήκαμε όλοι να ψωνίσουμε;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...