Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου: Κορύφωση των εκδηλώσεων με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με τη μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Θα προηγηθεί η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στις 10:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για τις ανάγκες της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ θα υπάρχουν και τροποποιήσεις στη λειτουργία του μετρό και του τραμ.

Κορύφωση των εκδηλώσεων Εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

Η μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12.15 και θα συμμετάσχουν επίσης πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα. Θα προηγηθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου, ενώ στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...