Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιωτόπουλος κατά Σύψα: Άχρηστες υπερβολές τα περί επιστροφής στη Γουχάν

«Ξαναγυρνάμε στην εποχή της Γουχάν σε έναν νέο ιό» είπε χθες (01.02.2021) ο Νίκος Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Από την ίδια συχνότητα, σχεδόν 24 ώρες μετά, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος «απάντησε».

«Αυτά περί επιστροφής στη Γουχάν νομίζω ότι είναι άχρηστες υπερβολές», είπε ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «δεν ξεκινάμε από την αρχή, υπάρχει κατά ένα μέρος ανοσία, αυτό δείχνουν τα δεδομένα, το υπάρχον εμβόλιο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τουλάχιστον μερική αποτελεσματικότητα και απέναντι στο καινούργιο στέλεχος» διευκρίνισε.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος δεν έκρυψε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει εξάπλωση του ιού στην Αττική και σε άλλες περιοχές και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή».

Κατά τον ίδιο, «η βρετανική μετάλλαξη έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει κανείς, αλλά μπορεί να επιβαρύνει το ΕΣΥ. Ο καιρός και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι παράγοντες που επιβαρύνουν τη διάδοση του ιού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το άνοιγμα δεν έπρεπε να γίνει».

«Χρειάζεται ισορροπία “μισοάνοιγμα” δραστηριοτήτων, όπως τώρα, που δεν χρειάζεται να ακολουθείται από ένα κλείσιμο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων πρέπει να εκτιμηθεί στο τέλος εβδομάδας και να δούμε αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Πάντα πάμε προς τα εκεί. Εβδομάδα την εβδομάδα θα έχουμε επανεκτίμηση μέτρων» σημείωσε.

«Ασφαλώς με προβληματίζει, και πολύ, που νόσησε εκ νέου ο ιεράς με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος» δήλωσε εξάλλου ο καθηγητής. Απ’ ό,τι φαίνεται το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα κατά τι (…) Άρα κάποιος που έχει αρρωστήσει με το κλασικό, ας το πούμε προηγούμενο στέλεχος, έχει πιο πολλές πιθανότητες να ξανααρρωστήσει με το νέο στέλεχος» επισήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό τραυματισμού ανηλίκου -έπειτα από προσπάθεια πυροδότησης βεγγαλικών που είχε στην κατοχή του σε περιοχή της Αττικής- «Το Χαμόγελο...