Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown τύπου Μαρτίου

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου σκληρού lockdown, όπως τον Μάρτιο του 2020, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τα «μέτρα – ακορντεόν» με το άνοιξε – κλείσε των καταστημάτων, τόνισε πως «έτσι θα πηγαίνουμε μέχρι να νικήσουμε τον ιό». Όπως είπε, τα μέτρα – ακορντεόν και η καραντίνα εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο η Ελλάδα είναι σε καλύτερο σημείο από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ερωτώμενος αν ένα ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως αν και θέλουν να το αποφύγουν, ωστόσο αν χρειαστεί, με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν θα διστάσουν.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα σε κάτι, που είναι απροσδιόριστο στο μέλλον, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική. «Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες», είπε και τόνισε πως «αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη»

Ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση πήρε προληπτικά μέτρα και «κοκκίνισε» την Αττική, προκειμένου να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες.

Όσον αφορά στα καταστήματα στην Αττική, που δουλεύουν με click away και click in shop από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, είπε πως «η αγορά δούλεψε στο 50-60% σε σχέση με το προηγούμενο σαββατοκύριακο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...