Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 4 κατηγορούμενοι δε φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους – Φοβόταν χτύπημα της μαφίας εναντίον του, το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων»

Τη διαδρομή των όπλων και των εκρηκτικών που βρέθηκαν στα σπίτια των 4 συλληφθέντων, καθώς και το πού θα μπορούσαν αυτά να χρησιμοποιηθούν ερευνά η Αστυνομία. Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στο οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών δήλωσε ότι φοβόταν για δολοφονικό χτύπημα της μαφίας εναντίον του. Αυτό που έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ και όπως προκύπτει από την πολυήμερη παρακολούθηση, οι τέσσερις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Φόβους για τη σωματική του ακεραιότητα από την Μαφία εξέφρασε το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα πλημμελήματα της παράβασης νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών προς ιδία χρήση. Υποστήριξε πως η σύντροφός του, που διαμένει στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα της Αστυνομίας, αγόρασε το πιστόλι από την Ομόνοια, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, για λόγους αυτοπροστασίας.

«Η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν είναι η οικία μου. Αποδεικνύεται από το μισθωτήριο. Επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι γιατί φοβόμουν για τη σωματική μου ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είμαι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της “Greek Μafia”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών κι ενός μήνα χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των δικηγόρων του, Γιώργος Κακαρνιάς, Νικόλας Αλετράς και Θεόδωρος Μαντάς, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη».

Η έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών συνεχίζεται στα ψηφιακά πειστήρια που κατέσχεσαν στις κατ’ οίκον έρευνες όλων των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα στα 11 κινητά τηλέφωνα, στους 6 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα και το τετράδιο με τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην τρομοκράτη, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση δεν έχουν δώσει σημαντικά στοιχεία αλλά η ανάλυση συνεχίζεται.

Ο αδερφός ενός εκ των βατραχανθρώπων που εργάζεται σε γνωστό Club στο Γκάζι ως πορτιέρης, παραπέμφθηκε για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά και έως την εκδίκαση της υπόθεσής του είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Ελεύθεροι οι κομάντο των ΟΥΚ

Αντιθέτως, ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκαν οι δύο βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα, ενώ ειδικά στην κατοχή του ενός βρέθηκε το ΤΝΤ.

Για αυτή την εξέλιξη ο συνήγορος των δύο στρατιωτικών, Βαγγέλης Καντιάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ήταν απόφασή τους να επέμβουν άμεσα για να αποτρέψουν έναν ενδεχόμενο νέο χτύπημα και προτίμησαν να μην δαπανήσουν χρόνο με παρακολουθήσεις συνομιλιών για να αποδείξουν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας πως η έρευνα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...